Jadłospis

Jadłospis

        •      

          04.09.2025 Czwartek

          Zupy: krem z dyni 250 g , grzanki - 20g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, dynia – 50 g,  ziemniaki -40g, marchew -20g, pietruszka -12 g, seler- 7g, por -4 g, śmietana 18% - 4 ml, sól – 1g, cukier -1g, pietruszka natka – 0,5 g, koper zielony -0,5g

          II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g

          Alergeny  : gluten, gorczyca

          Składnik:  Łopatka wp- 90g, makaron -70 g, marchew- 34g, pietruszka-15g, seler- 10g, cebula- 5g, koncentrat pomidorowy- 4g, mąka pszenna- 1g, olej rzepakowy- 1g

          Surówki: ogórek kwaszony , małosolny, konserwowy – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : ogórek kwaszony, małosolny lub konserwowy -90g

          Napój: Kompot  śliwkowy -220 ml

          Składniki : woda- 195 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1 g

          05.09.2025  Piątek

          Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-10g, konc. Pomidorowy-15g, śmietana 18% -120 g, ryż-25g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g

          Alergeny ryba, jaja, gluten

          Składniki: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)

          Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g

          Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g

          Napój: woda z cytryną – 220 ml

          Składniki : woda – 200ml, cytryna - 20g

          08.09.2025  Poniedziałek

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          09.09.2025 Wtorek

          Zupa : barszcz czerwony - 250 g, pieczywo mieszane- 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, burak- 40g,  marchew-25 g, pietruszka-10g, seler-5g, śmietana 18% -4g, por-3g,  ocet winny- 2g, pietruszka natka lub koper- 1g

          II danie: pieczeń rzymska w sosie koperkowym- 115g, kasza jęczmienna-50g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: łopatka wp- 90g, buła świeża-7g, jaja- 6g, cebula-5 g, mąka pszenna-3g, koper zielony – 2g, olej- 1g, bułka tarta -1g,

           Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, śmietan a18% -4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          10.09.2025  Środa

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: makaron z twarogiem i  truskawkami- 260 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: makaron-80g, twaróg półtłusty-80g, śmietana 18 %-60g, truskawki-35g, miód pszczeli- 4g, cukier – 1g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g ,  cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g

          Podwieczorek: jabłko

          11.09.2025  Czwartek

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: mleko-220 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-250g

          Alergeny: jajko, gluten

          Składniki: łopatka wp-75g, olej- 6 ml, bułka świeża-6g, jajo-6g, cebula-5g, bułka tarta -2g

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Składniki : burak - 80g, jabłko-10g, cebula -4g, olej-3 g, ocet winny -1 g, cukier -1 g, sól -1 g

          Napój:   Kisiel  agrestowy  220- ml

          Składniki : woda-193 g, agrest – 20g,  miód pszczeli-4 g ,mąka ziemniaczana – 2g, cukier- 1 g

          12.09.2025  Piątek

          Zupa fasolowa- 250g, pieczywo mieszane-21g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-130 g, fasola drobna -46g, marchew- 30 g, pietruszka- 21g, seler-17g, por – 4g, sól- 1 g, czosnek -0,5g, pietruszka natka -0,5g

          II  Danie rybne: ryba smażona panierowana-110g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten, jaja, ryba

          Składniki: filet z miruny -100 g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g,

           olej-2g

          Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,

          musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g

          Napój:   Kisiel z porzeczek 220- ml

          Składniki : woda -193 g, porzeczka – 20g,  miód pszczeli-4 g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

    • brak danych
  • liczba odwiedzin: 45303