23.04.2025 ŚRODA
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: risotto z mięsem mielonym i warzywami -250g
Alergeny: seler, mleko
Składniki: mięso z indyka-90g, lancz- ryż z marchewką i groszkiem-50g, marchew-30g, papryka czerwona-20g, kukurydza konserwowa-20g, pietruszka-15g, seler-10g, cebula-10g, fasola konserwowa – 2 g, masło-1g, olej – 1g, pietruszka natka lub koper-1g
Surówki: Ogórek zielony ze szczypiorem- 100g
Składniki : ogórek zielony -93 g, szczypior - 4g, cukier -1g, sól -1g,
ocet winny -1g
Napój: woda z cytryną – 220 ml
Składniki : woda – 200ml, cytryna - 20g
24.04.2025 Czwartek
Zupy: krem z dyni 250 g , grzanki - 20g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, dynia – 50 g, ziemniaki -40g, marchew -20g, pietruszka -12 g, seler- 7g, por -4 g, śmietana 18% - 4 ml, sól – 1g, cukier -1g, pietruszka natka – 0,5 g, koper zielony -0,5g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kasza kuskus -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 6g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-2g, seler-2g, koper -2 g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: pomidory w śmietanie -100 g
Alergeny: mleko
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml
Alergeny: mleko, gluten
Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g , cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g
Składniki : pomidor -86 g, cebula – 8g, śmietana 18% -4g, sól -1g, cukier -1g
25.04.2025 Piątek
Zupy: grochowa -250 g, pieczywo mieszane-21g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki – 50 g, groch-26 g, marchew -20 g, pietruszka -11 g, seler -7 g, por – 4 g, sól -1g, czosnek-0,5 g, pietruszka natka -0,5 g
II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g
Alergeny : ryba, jaja, gluten
Składniki: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)
Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,
musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g, miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g
28.04.2025 Poniedziałek
Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej-250 g, pieczywo mieszane-21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, kapusta kiszona- 57 g, ziemniaki- 45 g, marchew-15 g, pietruszka-8 g, cebula-7 g, seler-6g, cukier -1g, pietruszka natka-0,5 g, sól -0,5g.
II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, makaron- 70 g ,marchew-30g, pietruszka- 15g, seler-12g, cebula- 8 g, koncentrat pomidorowy - 3g, olej-1 g, mąka pszenna-1 g
Surówki: mizeria 100 hg
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, śmietana -18% -4g, cebula- 3g, koperek - 1g, sól -1 g, cukier -1 g.
Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , agrest -10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
29.04.2025 Wtorek
Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g, por- 4g, śmietana 18 % - 4 g, chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g
II danie: Kotlet drobiowy duszony w sosie własnym- 110g, kasza bulgur -50g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: mięso drobiowe-86 g, jaja-10g, bułka- 7g, cebula-4g, bułka tarta-2g, olej-1g,
Surówki: z kapusty czerwonej z czosnkiem-100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 88 g, jabłko-6 g, musztarda-2 g, czosnek -1 g, olej -1 g, cukier 1 g, sól - 1g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
30.04.2025 Środa
Zupa : krupnik z kaszą jęczmienną -250 ml, pieczywo mieszane-20g
Alergeny: gluten, seler
Składniki : wywar z kości i warzyw-110 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g
II danie: makaron z twarogiem i truskawkami- 260 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: makaron-80g, twaróg półtłusty-80g, śmietana 18 %-60g, truskawki-35g, miód pszczeli- 4g, cukier – 1g
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
mus owocowo- warzywny -100 g
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor
Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.
Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus.