Jadłospis

Jadłospis

        •    

           

          01.12.2025    Poniedziałek

          Zupy: pieczarkowa - 300 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki:  wywar z kości i warzyw - 127 ml, ziemniaki - 80 g, pieczarka 50 g,  marchew - 16g, pietruszka- 10g, śmietana 18% -6 g, seler - 5g, por -5g,  pietruszka natka - 1g

          II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g

          Alergeny  : gluten, gorczyca

          Składnik:  Łopatka wp- 90g, makaron -70 g, marchew- 34g, pietruszka-15g, seler- 10g, cebula- 5g, koncentrat pomidorowy- 4g, mąka pszenna- 1g, olej rzepakowy- 1g

          Surówki: ogórek  konserwowy – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : ogórek konserwowy -90g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

                                  2.12.2025  Wtorek

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: mleko-220 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          II danie: kotlet mielony drobiowy -100 g, ziemniaki-250g

          Alergeny: jajko, gluten

          Składniki: mięso  z indyka-75g, olej- 6 ml, bułka świeża-6g, jajo-6g, cebula-5g, bułka tarta -2g

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Składniki : burak - 80g, jabłko-10g, cebula -4g, olej-3 g, ocet winny -1 g, cukier -1 g, sól -1 g

          Napój: Kompot z porzeczki czerwonej- 220 ml

          Składniki : woda- 195 ml,  porzeczka czerwona-20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

                                  03.12.2025  Środa

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50  g, ziemniaki- 45 g,

          marchew- 18  g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g,  por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g

          II danie: makaron z twarogiem i  truskawkami- 260 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: makaron-80g, twaróg półtłusty-80g, śmietana 18 %-60g, truskawki-35g, miód pszczeli- 4g, cukier – 1g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g ,  cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g

          Podwieczorek: mandarynka

          04.12.2025   Czwartek

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          05.12.2025     Piątek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II Danie rybne: Kotlet mielony z miruny -100 g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten

          Składniki : filet z miruny -90g, bułka świeża – 2 g, bułka tarta 2 g, cebula- 2g, jaja – 1,5 g, olej- 1g, marchew – 0,5g, pietruszka -0,5g, seler- 0,3g,  masło-02g

          Surówki: rzepa  biała -100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : biała rzepa – 87g, jabłko-6g, jogurt naturalny 3 % -3g, majonez 2g, cukier -1g, sól -1g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

          08.12.2025   Poniedziałek

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie: pieczeń rzymska w sosie musztardowym- 115g, kasza orkiszowa-50g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: łopatka wp- 90g, buła świeża-8g, jaja- 8g, cebula-5g,musztarda -2g, olej- 1g, bułka tarta -1g,

          Surówki: por z marchewką i jabłkiem w jogurcie

          Alergeny: mleko, gorczyca

          Składniki : marchew- 60g, por- 22g, jabłko- 10g, jogurt -3g, majonez-2g, musztarda- 1g

          sól -1g, cukier -1g

          Napój: Kompot z wiśni -220 ml

          Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

                                  09.12.2025   Wtorek

          Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-10g, konc. Pomidorowy-15g, śmietana 18% -120 g, ryż-25g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie: panierowany filet indyczy-120g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten, jajo

          Składniki:  filet indyczy -95g, jaja-8 g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-5g, olej-5g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli – 2g, cukier -1g, sól -1g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

                                  10.12.2025   Środa

          Zupy: wiejska z zacierką -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki: wywar z warzyw i kości -180 ml, ziemniaki- 25g, marchew- 11g, pietruszka -10g, seler -10g, por -10g, cebula-5g, zacierka babuni-10g, pietruszka natka -03g

          II danie: żeberka  duszone w sosie własnym- 140g, kasza gryczana-40g

          Alergeny: gluten, seler

          Składniki: żeberko paski-125g, olej- 5g, mąka pszenna-4g, marchew-2,5g, pietruszka-1g, seler-1g, cebula-1g ,por-0,5g,

          Surówki: Kapusta zasmażana II- 100 g

          Alergeny: gluten

          Składniki : Kapusta kiszona-36 g, kapusta biała-50g, marchew-5g, cebula-3 g, olej-3 g,

          mąka pszenna-1g, cukier -1 g, sól -1g. Napój: Kompot z agrestu- 220 ml

          Składniki : woda-195 ml, agrest-20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          11.12.2025   Czwartek

          Zupy: krem z dyni 250 g , grzanki - 20g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, dynia – 50 g,  ziemniaki -40g, marchew -20g, pietruszka -12 g, seler- 7g, por -4 g, śmietana 18% - 4 ml, sól – 1g, cukier -1g, pietruszka natka – 0,5 g, koper zielony -0,5g

          II danie:  lazania- 260g

          Alergeny: gluten, mleko, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, makaron-70g, ser żółty -40g,  śmietana 18% -30g, cebula-15 g, olej-12g, koncentrat pomidorowy-2g, mąka pszenna-1 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z pestką dyni i słonecznika

          Składniki : kapusta pekińska – 90 g, pestka dyni- 3 g, pestka słonecznika -3 g, olej -2 g , cukier -1 g, sól -1 g

          Napoje: kompot z jabłkowo- cytrynowy -220 ml

          Składniki : woda- 180ml, jabłka-20g,cytryna-15g,  miód pszczeli -4g, cukier – 1g

                                  12.12.2025  Piątek

          b/z       Zupa fasolowa- 250g, pieczywo mieszane-21g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-130 g, fasola drobna -46g, marchew- 30 g, pietruszka- 21g, seler-17g, por – 4g, sól- 1 g, czosnek -0,5g, pietruszka natka -0,5g

          II  Danie rybne: ryba  panierowana-110g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten, jaja, ryba

          Składniki: filet z miruny -100 g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g,

           olej-2g

          Surówki: warzywa na patelnię- 100g     

          Alergenyseler

          Składniki :  brokuły- 20g, marchew- 20g, seler-10g, papryka-15g, fasolka szparagowa-15g, cebula-10 g, kukurydza- 8 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          15.12.2025  Poniedziałek

          Zupa: pomidorowa z makaronem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-05g, por-05g, konc. pomidorowy-15g, śmietana 18%- 120g, makaron-30g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie: Kotlet wieprzowy  duszony w sosie własnym- 110g, ziemniaki-250g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: łopatka wp.-86 g, jaja-10g, bułka- 7g, cebula-4g, bułka tarta-2g, olej-1g,

          Surówki: z marchwi i chrzanu -100 g

          Alergeny: mleko, gorczyca

          Składniki : marchew -83 g, jabłko- 6 g, śmietana 18% -4 g, chrzan- 4g, musztarda -1 g,

          cukier -1g, sól -1g

          Napój : Kompot aroniowo- porzeczkowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g , porzeczka 10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g

                                  16.12.2025   Wtorek

          Zupa: szczawiowo- szpinakowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, szczaw konserwowy 20g,szpinak-20 g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie :pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym -110g,  kasza jęczmienna -50g

          Alergeny: gluten

          Składniki: karkówka-109 g, olej-0,5g, cebula- 0,3g, mąka pszenna-0,2g

           Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

           Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g,

          sól -1 g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          Podwieczorek : jabłko

                                  17.12.2025    Środa

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-100 ml, ogórek kiszony -65g,kasza jęczmienna -  30g, marchew-25g, pietruszka-15g,śmietana 18% -7 g, seler-6g, por-1g, koper zielony-  1g .

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napój: Kompot z porzeczki czarnej- 220 ml

          Składniki : woda- 195 ml,  porzeczka czarna-20g, miód pszczeli -4g, cukier - 1g.

                                  18.12.2025   Poniedziałek

          Zupa : barszcz czerwony - 250 g, pieczywo mieszane- 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, burak- 40g,  marchew-25 g, pietruszka-10g, seler-5g, śmietana 18% -4g, por-3g,  ocet winny- 2g, pietruszka natka lub koper- 1g

          II danie: naleśniki z serem-240 g

          Alergeny: gluten, mleko, jaja

          Składniki: twaróg półtłusty- 80g,  mąka pszenna: 72-g, jaja-50 g, olej-12g,  mleko- 7g, woda-7g, śmietana- 7g, miód pszczeli- 4g, cukier – 1g

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Alergeny: mleko

          Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g

          Podwieczorek: pomarańcza

                                  19.12.2025   Piątek

          Suchy prowiant

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

    • brak danych
  • liczba odwiedzin: 50600