•  

          11.12.2024   Środa

          Zupy: krem z dyni 250 g , grzanki - 20g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, dynia – 50 g,  ziemniaki -40g, marchew -20g, pietruszka -12 g, seler- 7g, por -4 g, śmietana 18% - 4 ml, sól – 1g, cukier -1g, pietruszka natka – 0,5 g, koper zielony -0,5g

          II danie: gulasz z ozorków-180g, ziemniaki -50g

          Alergeny:  seler, gluten , gorczyca, mleko

          Składniki: ozory wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała -10g, groszek zielony- 9g,  cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Surówki: rzepa  biała -100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : biała rzepa – 87g, jabłko-6g, śmietana 18% -3g, majonez 2g, cukier -1g, sól -1g

          Napój: Kompot z agrestu- 220 ml

          Składniki : woda-195 ml, agrest-20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          12.12.2024  Czwartek

          Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej-250 g,  bułka wieloziarnista- 70  g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, kapusta kiszona- 57 g, ziemniaki- 45 g, marchew-15 g, pietruszka-8 g, cebula-7 g, seler-6g, cukier -1g, pietruszka natka-0,5 g, sól -0,5g.

          II danie: leczo- 385g z bułką wieloziarnistą 70g

          Alergeny: gluten, gorczyca

          Składniki: woda-120 ml, cukinia-80g, kiełbasa -60g,  papryka-50g, pieczarka-30g, boczek-20g, cebula-20g, koncentrat pomidorowy -2,5g, mąka pszenna-2g, czosnek-0,3g, koper zielony lub natka pietruszki-0,2g

          Napój:   Kisiel truskawkowy- 220 ml

          Składniki : woda- 192ml , truskawka– 21g,  miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier–1 g

          13.12.2024   Piątek

          Zupy: grochowa -250 g, pieczywo mieszane-21g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki – 50 g, groch-26 g, marchew -20 g, pietruszka -11 g, seler -7 g, por – 4 g,  sól -1g, czosnek-0,5 g, pietruszka natka -0,5 g

          II  Danie rybne: ryba smażona panierowana-110g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten, jaja, ryba

          Składniki: filet z miruny -100 g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g,

           olej-2g

          Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,

          musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g

          Napój : Kisiel aroniowo- porzeczkowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g , porzeczka 10g, aronia-10 g, mąka ziemniaczana-2g, miód pszczeli -2 g, cukier-1 g

          16.12.2024  Poniedziałek

          Zupa: pomidorowa z zacierką 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-05g, por-05g, konc. pomidorowy-15g, śmietana 18%- 120g, zacierka -30g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie: zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym -260 g

          Alergeny: mleko, gorczyca, gluten

          Składniki:  ziemniaki – 150 g, łopatka wp - 90 g, ser żółty- 9 g, śmietana 18% - 4 g ,cebula-4 g, koncentrat pomidorowy- 2 g, mąka pszenna-0,5 g, koper zielony-0,5 g

          Surówki: Ogórek zielony ze szczypiorem- 100g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -93 g, szczypior - 4g, cukier -1g, sól -1g,

           ocet winny -1g

          17.12.2024  Wtorek

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napój: Kompot z porzeczki czerwonej- 220 ml

          Składniki : woda- 195 ml,  porzeczka czerwona-20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          18.12.2024  Środa

          Zupa : barszcz czerwony - 250 g, pieczywo mieszane- 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, burak- 40g,  marchew-25 g, pietruszka-10g, seler-5g, śmietana 18% -4g, por-3g,  ocet winny- 2g, pietruszka natka lub koper- 1g

          II danie: Knedle z morelą- 320 g

          Alergeny:  mleko, może zawierać gluten

          Składniki: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %, twaróg półtłusty , jogurt naturalny, śmietana 18%

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g ,  cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g

          19.12.2024   Czwartek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Woda mineralna -500 ml

          20.12.2024   Piątek

          Zupy: krem z soczewicy -250 g,  grzanki - 21g

          Alergeny: gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, soczewica-  50 g, marchew-18 g, pietruszka -10 g, seler- 6g, por-3g,sól -1g , cukier -1 g, pietruszka natka- 1g

          II danie: Śledź z jabłkiem  w śmietanie – 200g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: ryba, mleko

          Składniki: śledź – płat marynowany -105 g, jabłko – 40 g, śmietana 18%- 30g Cebula – 25g

          Napój : Kisiel aroniowo- porzeczkowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g , porzeczka 10g, aronia-8 g, miód pszczeli -4 g, mąka ziemniaczana-2g cukier-1 g

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 36746