•  06.02.2023   Poniedziałek

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie: leczo- 280g ,  bułka pełnoziarnista- 70g

          Alergeny: gluten, gorczyca

          Skład:woda-120 ml, papryka-50g, pieczarka-30g, cukinia-80g, kiełbasa -60g, boczek-20g, cebula-20g, mąka pszenna-2g, koncentrat pomidorowy -2g, czosnek-02g, koper zielony lub natka pietruszki-02g

          Napój: Kompot z porzeczki czarnej- 220 ml

          Skład: woda-200 ml,  porzeczka czarna-20g, miód pszczeli -40g

          Podwieczorek: jabłko

                      07.02.2023   Wtorek

          Zupa: rosół drobiowy z makaronem-250 ml

          Alergeny:  seler, gluten

          Skład: woda- 180ml, udko kurczęce -130g, marchew -30g, pietruszka-20g, seler-10g, makaron- 30g

          II danie: panierowane udko kurczęce  -150g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten

          Skład: udko kurczęce-150g, mąka pszenna-06g, olej-15g

          Surówka : marchew z groszkiem 90g

           Alergeny: mleko, gluten

          Skład: marchew-65g, groszek zielony- 25g, masło -2g, mąka pszenna-3g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                      08.02.2023   Środa

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko-250 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -40g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Skład: schab wp bez kości-100g, mąka pszenna-10g, bułka tarta-15g, jaja-15g, olej-1g

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Skład: burak -75g, jabłko-15g, cebula -5g, olej-5g

          Napój: Kompot ze śliwek-220 ml

          Skład: woda-200 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -40g

          09.02.2023    Czwartek

          Zupa : K`rem z kalarepy z grzankami- 250 ml, grzanki -20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki- 120 g, marchew- 25 g, pietruszka- 10 g, seler- 07g. por- chrzan- 01g , śmietana 18 % - 15 g, natka pietruszki- 03 g

          II danie: Knedle z morelą- 340 g

          Alergeny:  mleko, może zawierać gluten

          Skład: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

                      10.02.2023  Piątek

          Zupy: fasolowa -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: Wywar z kości i warzyw 180 ml, ziemniaki- 10g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, fasola drobna -22 g, czosnek- 001g,

          II Danie rybne: Filet rybny w cieście- 110g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: jaja, mleko, ryba, gluten

          Surówki:  biała  kapusta z chrzanem-100 g

          Alergeny: gorczyca, mleko

          Skład: kapusta biała -85g, marchew- 7g, jogurt , śmietana lub olej -5g, chrzan -3g

          kład: filet z miruny-100g, mąka pszenna -50g, jaja-20g, olej -3g, mleko-14g,

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Skład : woda 200ml, cytryna – 20g,  miód pszczeli-40g, mąka ziemniaczana- 2

          13.02.2023  Poniedziałek

          Zupy: pieczarkowa -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -10 g, marchew -20g, pietruszka- 10g, seler -10g, por -5g, pieczarka -50g, śmietana 18% -10g, kasza jęczmienna-3g, pietruszka natka -03g

          II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-140g

          Alergeny: jajko, gluten

          Skład: łopatka wp-90g, bułka świeża-10g, jajo-7g, cebula-1g, bułka tarta -1g, olej-10 ml

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

           Alergeny: mleko, gorczyca     

          Skład: marchew-80g, jabłko-10g, śmietana 18% -10g, musztarda -5g, cukier-1g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

          14.02.2023  Wtorek

          Zupa : ogórkowa250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml

           II danie: żeberka pieczone w miodzie i musztardzie- 130g, kasza gryczana-250g

          Alergeny: gorczyca, gluten

          Skład: żeberko paski-130g, olej-07g, mąka pszenna-05g, musztarda-02g, miód pszczeli-03g

          Surówki: Kapusta zasmażana II- 100 g

          Alergeny: gluten

          Skład: Kapusta kiszona-40 g, kapusta biała-50g, marchew-05g, cebula-1g, olej-05g, mąka pszenna-1g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g

                      15.02.2023  Środa

          Zupa : barszcz czerwony-250 ml, pieczywo mieszane- 20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw – 180 ml, ziemniaki-900 g, marchew-25 g, pietruszka-07g, seler-04 g, por-07g, burak-100g, śmietana 18 % -15 ml, ocet winny- 002 ml, pietruszka natka lub koper- 03g

          II danie: makaron z twarogiem i  truskawkami- 330g

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: makaron-70g, twaróg półtłusty-70g, truskawki-20g, śmietana -50g, miód

          Napój: kakao z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko

          Skład: mleko -215 ml, kakao- 1,5g, miód pszczeli -3,5g 

          16.02.2023      Tłusty Czwartek

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 ml, grzanki-20 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki- 10g, marchew-c 20g, seler- 10g, pietruszka-70g, por- 3g, śmietana 18% -10 ml, groszek zielony- 26g, pietruszka natka-003g

          II danie: gulasz  wp mięsno –warzywny -170g, kasza jęczmienna- 250 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Skład: łopatka wp-60g, marchew-20g, pietruszka-15g, seler-15g, cebula-30g, kapusta biała-10g, mąka pszenna-05g, olej-05g.

          Surówki: z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: kapusta czerwona -85g, jabłko-5g, cebula- 4g, musztarda 2g, olej -4g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

                      17.02.2023  Piątek

          Zupa : krupnik z kaszą jęczmienną -250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny: gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g

          II  Danie rybne: ryba smażona panierowana-110g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten, jaja, ryba

          Skład: filet z miruny -90g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g, olej-1g

          Surówka: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

           Alergeny: gorczyca

          Skład: Kapusta kiszona -70g, marchew -10g, cebula -8g, jabłko-8g, musztarda –olej 2g, cukier-2g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Skład: woda -180 ml, mieszanka kompotowa – 30g, mąka ziemniaczana-2g, miód pszczeli- 8g

          20.02.2023   Poniedziałek

          Zupy:  pomidorowa z ryżem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-10g, konc. Pomidorowy-15g, śmietana 18% -120 g, ryż-25g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie:  pulpety z mięsa drobiowego w sosie śmietanowym -110 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

          Skład: mięso drobiowe-90g, bułka świeża-10g, jaja-0,7g, cebula-0,07g, mąka pszenna-0,07 g

          olej-0,03g, marchew-15g, pietruszka-1g, seler-1g, śmietana 18% -0,1 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z pestką dyni i słonecznika

          Skład: kapusta pekińska – 91 g, pestka dyni- 3g, pestka słonecznika -3g, olej -3g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g

                      21.02.2023  Wtorek

          Zupy: krem z pora -250 ml, grzanki -20g

          Alergeny: seler, mleko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -150g, marchew -10g, pietruszka -10g, seler -10 g, por -50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka 03g

          II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Skład: łopatka  wp-90g, marchew-35g, pietruszka- 15g, seler-10g, cebula-15 g, makaron- 140 g, olej-0,5 g, koncentrat pomidorowy -06g, mąka pszenna-04g

          Surówki: ogórek kwaszony , małosolny, konserwowy – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: ogórek ukiszony, małosolny lub konserwowy -90g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

                      22.02.2023  Środa Popielcowa

          Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej-250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: olej-0,003ml, woda- 160 ml, ziemniaki-80g, marchew-15g, pietruszka-08g, seler-04g, cebula-07g, kapusta kiszona-70gpietruszka natka-03g.

          II danie: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem-320g

          Alergeny: mleko

          Skład: ryż-70g, jabłko-250g, śmietana 18% -50g, cynamon-1g, miód pszczeli-20g,

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

          23.02.2023             Czwartek

          Zupa: rosół drobiowy z makaronem-250 ml

          Alergeny:  seler, gluten

          Skład: woda- 180ml, udko kurczęce -130g, marchew -30g, pietruszka-20g, seler-10g, makaron- 30g

           II danie: panierowany filet kurczęcy-120g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten, jajo

          Skład:  filet kurczęcy-110g, mąka pszenna-7g, bułka tarta-25g, jaja-15g, olej-10g

           Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

           Skład: Burak- 100g, mąka pszenna-03g, masło- 06g, śmietana 18% -06g,

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                      24.02.2023   Piątek

          Zupy: grochowa -250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -100g, marchew -25g, pietruszka -10g, seler -10g, por -5g, groch-28g, czosnek-004g

          II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g

          Alergeny ryba, jaja, gluten

          Skład: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)

          Surówki: rzepa  biała -100 g

          Alergeny: mleko

          Skład: biała rzepa – 87g, jabłko-8g, śmietana -2g, majonez-3g

          Napój:   Kisiel z porzeczek 220- ml

          Skład : woda 200 ml, porzeczka – 20g,  miód pszczeli-40g, mąka ziemniaczana- 2g    

          27.02.2023     Poniedziałek

          Zupy: kalafiorowa-250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny:  seler, mleko

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki-100g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-5g, kalafior-50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka-05g,

          II danie: Ryż z owocami w śmietanie -340g

          Alergeny: mleko

          Skład: ryż-70g, jabłko-50g, kiwi-50g, banan-50g, pomarańcz-50g, gruszka-50g, śmietana 18% -50 ml, miód pszczeli-20g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

                      28.02.2023  Wtorek

          Zupy: krem z dyni 250 ml, grzanki-20g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -150g, marchew -20g, pietruszka -6g, seler- 9g, por -1g, dynia -140g, śmietana 18% - 10 ml, pietruszka natka – 03g

          II danie :pieczeń wieprzowa-120g, kasza jęczmienna-250 g

          Alergeny: gluten

          Skład: schab, karkówka, szynka-110g, olej-0,05g, cebula- 0,02g, mąka pszenna-0,02g Surówki: wielowarzywna-100g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: marchew-20g, kapusta biała-20g, papryka 20g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

                      01.03.2023  Środa

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Skład: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-240g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Skład: łopatka wp-60g, kapusta biała-150g, ryż-20g, marchew-19g, seler-40g, pietruszka-70g, cebula11g, olej-05g, koncentrat pomidorowy 1g, śmietan a 18% -10g, masło-04g, mąka pszenna-05g,

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

          Podwieczorek: banan

          02.03.2023  Czwartek

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko-250 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -40g

          II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-140g

          Alergeny: jajko, gluten

          Skład: łopatka wp-90g, bułka świeża-10g, jajo-7g, cebula-1g, bułka tarta -1g, olej-10 ml

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Skład: burak -75g, jabłko-15g, cebula -5g, olej-5g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                      03.03.2023  Piątek

          Zupa: barszcz ukraiński-250 ml, pieczywo mieszane -20g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Skład:  wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki -70g, marchew-15g, pietruszka- 7g, seler- 4g, por-4g, fasola drobna- 15g, burak- 75g, kapusta biała-20g, śmietana 18% 14g, pietruszka natka- 03g

          II Danie rybne: Kotlet mielony z miruny -100 g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten

          Skład: filet z miruny -90g, bułka świeża 02g, bułka tarta 02g, jaja -001g, olej- 01g, cebula -02g, masło-02g

          Surówki: sałatka z ogórka kiszonego  -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: ogórek kiszony -75g, cebula- 5g, jabłko -15g, musztarda -2g, olej -3g

          Napój:   Kisiel z porzeczek 220- ml

          Skład : woda 200 ml, porzeczka – 20g,  miód pszczeli-40g, mąka ziemniaczana

           

           Smacznego

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • sekretariat@zss.elk.pl
      • sekretariat@zss.elk.pl
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15 19-300 Ełk Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 15205