• 21.10.2021  Czwartek

          Zupy: krem z soczewicy -250 ml z grzankami-3g

          Alergeny: gluten, seler

          Skład: ziemniaki-60g, marchew-15g, pietruszka -10 g, seler- 5g, por-3g, soczewica- 60g, pietruszka natka-003g, chleb-3g

          II danie :pieczeń wieprzowa-120g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten

          Skład: schab, karkówka, szynka-110g, olej-0,05g, cebula- 0,02g, mąka pszenna-0,02g

          Sałatka: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

           Skład: Burak- 100g, mąka pszenna-03g, masło- 06g, śmietana 18% -06g,

          Napój:   Kisiel z porzeczek 220- ml

          Skład : woda 20 ml, porzeczka – 20g,  miód pszczeli-40g

          22.10.2021  Piątek

          Zupy: grochowa -250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -100g, marchew -25g, pietruszka -10g, seler -10g, por -5g, groch-28g, czosnek-004g

          II  Danie rybne: ryba smażona panierowana-110g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: gluten, jaja, ryba

          Skład: filet z miruny -90g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g, olej-1g

          Surówka: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

           Alergeny: gorczyca

          Skład: Kapusta kiszona -70g, marchew -10g, cebula -8g, jabłko-8g, musztarda –olej 2g, cukier-2g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna

           25.10.2021  Poniedziałek

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, szczaw konserwowy 40g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony

          II danie: baba ziemniaczana-310g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Skład: ziemniaki-240g, kiełbasa-15g, boczek-2g, cebula-2g, olej-09g, jaja- 4g, mąka pszenna-05g, mleko-1g,

          Surówki: ogórek korniszony , małosolny – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: ogórek korniszony lub małosolny -90g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

          26.10.2021  Wtorek

          Zupa: Barszcz ukraiński-250 ml, pieczywo mieszane -20g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Skład:  wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki -70g, marchew-15g, pietruszka- 7g, seler- 4g, por-4g, fasola drobna- 15g, burak- 75g, kapusta biała-20g, śmietana 18% 14g, pietruszka natka- 03g

          II danie:  Pieczona kiełbasa z cebulą-110 g, ziemniaki-140 g

          Alergeny: gorczyca

          Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g

          Skład: kapusta pekińska -97 g, czosnek-1g, olej -2g

          ład: kiełbasa-100g, cebula-10g, ketchup-5g

          Napój: Kompot ze śliwek-220 ml

          Skład: woda-200 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -40g

          27.10.2021  Środa

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-10g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie: panierowany filet kurczęcy-120g, ryż-250g

          Alergeny: gluten, jajo

          Skład:  filet kurczęcy-110g, mąka pszenna-7g, bułka tarta-25g, jaja-15g, olej-10g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Skład: sałata lodowa- 80g, papryka -12g, koper-5g, olej-3g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

          28.10.2021  Czwartek

          Zupa: Kapuśniak z kapusty kiszonej-250 ml, bułka z ziarnem-70 g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki-80g, marchew-15g, pietruszka-08g, seler-04g, cebula-07g, kapusta kiszona-70gpietruszka natka-03g.

           II danie: leczo- 280g z bułką wieloziarnistą 70g

          Alergeny: gluten, gorczyca

          Skład:woda-120 ml, papryka-50g, pieczarka-30g, cukinia-80g, kiełbasa -60g, boczek-20g, cebula-20g, mąka pszenna-2g, koncentrat pomidorowy -2g, czosnek-02g, koper zielony lub natka pietruszki-02g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

          Podwieczorek: banan-130 g

          29.10.2021  Piątek

          Zupy: pieczarkowa -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -10 g, marchew -20g, pietruszka- 10g, seler -10g, por -5g, pieczarka -50g, śmietana 18% -10g, kasza jęczmienna-3g, pietruszka natka -03g

          II danie: filet z miruny zapiekany z serem- 110 g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Skład: ryba -90g, mąka pszenna- 3g, olej -5g, ser żółty-15 g

          Surówki: z rzodkwi białej-100 g

          Alergeny: mleko

          Skład: biała rzodkiew – 90g, jabłko-8g, śmietana -2g,

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Skład : woda 20 ml, cytryna – 20g,  miód pszczeli-40g

           

           Smacznego

           

           

           

           

           

                                                                                                 

           


    • Kontakty

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • sekretariat@zss.elk.pl
      • sekretariat@zss.elk.pl
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 2106