24.03.2025 Poniedziałek
Zupy: kalafiorowa - 250 g, pieczywo mieszane - 21g
Alergeny: seler, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, kalafior-50g, ziemniaki- 45 g, marchew-20g, pietruszka- 9 g, seler-5g, por-5g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka- 1 g
II danie: Zapiekanka gyros z ryżem -280 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: filet kurczęcy- 90g, ryż - 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g
Surówki: ogórek konserwowy – 90g
Alergeny: gorczyca
Składniki : ogórek konserwowy -90g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
25.02.2025 Wtorek
Zupa: szpinakowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g szpinak - 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, makaron- 70 g ,marchew-30g, pietruszka- 15g, seler-12g, cebula- 8 g, koncentrat pomidorowy - 3g, olej-1 g, mąka pszenna-1 g
Surówki: sałata lodowa z papryką i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
26.02.2025 Środa
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml
II danie: sztuka mięsa w sosie pieczeniowym- jasnym -120 g, ziemniaki-250g
Alergeny: gluten, mleko, gorczyca
Składniki: szynka mięsień- 100g, marchew- 5g, śmietana 18% -5g, pietruszka- 3g, seler-2g, cebula-2g, olej-1g, mąka pszenna-1g, chrzan-1g
Surówki: rzepa biała -100 g. Alergeny: mleko
Składniki : biała rzepa – 87g, jabłko-6g, śmietana 18% -3g, majonez 2g, cukier -1g, sól -1g
Napój: Kompot śliwkowy -220 ml
Składniki : woda- 195 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1 g
27.03.2025 Czwartek
Zupa : krupnik -250 ml, pieczywo mieszane-20g
Alergeny: gluten, seler
Składniki : wywar z kości i warzyw-110 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g
II danie: pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym - 115g, kasza orkiszowa -50g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: łopatka wp- 90g, pieczarka -8 g, buła świeża-5g, jaja- 5g, cebula-5g, olej- 1g, bułka tarta -1g,
Surówki: z kapusty czerwonej z czosnkiem-100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 88 g, jabłko-6 g, musztarda-2 g, czosnek -1 g, olej -1 g, cukier 1 g, sól - 1g
Napój: Kompot z porzeczki czarnej- 220 ml
Składniki : woda- 195 ml, porzeczka czarna-20g, miód pszczeli -4g, cukier - 1g
28.03.2025 Piątek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II Danie: Ryba zapiekana z serem 110 g, ziemniaki-250 g
Alergeny: gluten, mleko, ryby. Może zawierać : gorczycę, jaja, mięczaki, skorupiaki, soja
Składniki: Filet z mintaja, panierka sypka13%-(mąka pszenna, drożdże , sól, cukier, papryka mielona, kurkuma, olej ).
Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,
musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g
Napój: Kisiel śliwkowy -220 ml
Składniki : woda- 192 ml, śliwka -21g, miód pszczeli -4g, mąka ziemniaczana- 2g,cukier -1 g
31.03.2025 Poniedziałek
Zupy: koperkowa z ryżem-250 g
Alergeny: seler, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw-135 g, koper-40 g, ryż-25 g,marchew-20g,
pietruszka-10 g, seler- 8 g, por-5g, śmietana 18% - 5 g, cukier -1g, sól -1g
II danie: baba ziemniaczana-310g. Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: ziemniaki-250g, kiełbasa-15g, jaja- 15g, boczek-14g, cebula-5g, olej-5g, mąka pszenna-5g, mleko-1g,
Surówki: z białej kapusty z marchewką- 100g. Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta biała -88 g, marchew-4g, jabłko- 3g, musztarda -2g, olej -1g, cukier -1 g,
sól -1 g
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml. Alergeny: mleko, gluten
Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g , cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor
Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.
Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus.