Jadłospis
15.09.2025 Poniedziałek
Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g, por- 4g, śmietana 18 % - 4 g, chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g
II danie: gulasz wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g, cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
Surówki: sałata lodowa z papryką i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten
Składniki: kapusta biała-135g, łopatka wp-60g, ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g, cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g
Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan
17. 09.2025 Środa
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat. 3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g
Napój: kompot truskawkowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
18.09.2025 Czwartek
Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,
marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,
pietruszka natka – 1 g, sól -1 g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g
Surówka: z marchwi i jabłka-100 g
Alergeny: mleko, gorczyca
Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g
Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
19.09.2025 Piątek
Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, sól -1g, czosnek- 0,5g, pietruszka natka -0,5g
II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g
Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca
Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g
Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, -- cukier 1 g, sól -1 g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g, miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g
Podwieczorek: jabłko
22.09.2025 Poniedziałek
Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g, ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g
koper zielony -0,5 g
II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g
Surówki: z kapusty pekińskiej z pestką dyni i słonecznika
Składniki : kapusta pekińska – 90 g, pestka dyni- 3 g, pestka słonecznika -3 g, olej -2 g , cukier -1 g, sól -1 g
Napój: Kompot z wiśni -220 ml
Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g
23.09.2025 Wtorek
Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50 g, ziemniaki- 45 g,
marchew- 18 g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g, por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g
II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g
Alergeny: gluten
Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g
Surówki: buraczki zasmażane-100 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
24.09.2025 Środa
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g
Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g
Surówka : marchew z groszkiem 100g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
25.09.2025 Czwartek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Knedle z morelą- 300 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.
Zawartość farszu : 20 %
Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
Podwieczorek: banan
26.09.2025 Piątek
Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł – 50g, ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310 g
Alergeny: ryba, gluten, mleko
Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g, koncentrat pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g, cebula – 8 g, czosnek - 1 g, sól – 1g
Surówki: wielowarzywna - 100g
Alergeny: gorczyca
Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g, jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g
Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml
Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g, miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g
29.09.2025 Poniedziałek
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.
II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g, cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,
sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.
Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g
sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
30.09.2025 Wtorek
Zupy: owocowa z makaronem -250 ml
Alergeny: gluten
Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g
II danie: bigos z kapusty białej i kiszonej -240g, ziemniaki-250 g
Alergeny: seler, gorczyca
Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g, pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g
Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml
Podwieczorek: jabłko
15.09.2025 Poniedziałek
Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g, por- 4g, śmietana 18 % - 4 g, chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g
II danie: gulasz wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g, cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
Surówki: sałata lodowa z papryką i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten
Składniki: kapusta biała-135g, łopatka wp-60g, ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g, cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g
Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan
17. 09.2025 Środa
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat. 3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g
Napój: kompot truskawkowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
18.09.2025 Czwartek
Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,
marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,
pietruszka natka – 1 g, sól -1 g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g
Surówka: z marchwi i jabłka-100 g
Alergeny: mleko, gorczyca
Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g
Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
19.09.2025 Piątek
Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, sól -1g, czosnek- 0,5g, pietruszka natka -0,5g
II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g
Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca
Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g
Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, -- cukier 1 g, sól -1 g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g, miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g
Podwieczorek: jabłko
22.09.2025 Poniedziałek
Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g, ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g
koper zielony -0,5 g
II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g
Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g
Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g
Napój: Kompot z wiśni -220 ml
Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g
23.09.2025 Wtorek
Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50 g, ziemniaki- 45 g,
marchew- 18 g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g, por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g
II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g
Alergeny: gluten
Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g
Surówki: buraczki zasmażane-100 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
24.09.2025 Środa
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g
Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g
Surówka : marchew z groszkiem 100g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
25.09.2025 Czwartek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Knedle z morelą- 300 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.
Zawartość farszu : 20 %
Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
Podwieczorek: banan
26.09.2025 Piątek
Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł – 50g, ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310 g
Alergeny: ryba, gluten, mleko
Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g, koncentrat pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g, cebula – 8 g, czosnek - 1 g, sól – 1g
Surówki: wielowarzywna - 100g
Alergeny: gorczyca
Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g, jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g
Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml
Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g, miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g
29.09.2025 Poniedziałek
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.
II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g, cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,
sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.
Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g
sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
30.09.2025 Wtorek
Zupy: owocowa z makaronem -250 ml
Alergeny: gluten
Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g
II danie: bigos z kapusty białej i kiszonej -240g, ziemniaki-250 g
Alergeny: seler, gorczyca
Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g, pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g
Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml
Podwieczorek: jabłko
15.09.2025 Poniedziałek
Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g, por- 4g, śmietana 18 % - 4 g, chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g
II danie: gulasz wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g, cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
Surówki: sałata lodowa z papryką i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten
Składniki: kapusta biała-135g, łopatka wp-60g, ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g, cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g
Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan
17. 09.2025 Środa
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat. 3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g
Napój: kompot truskawkowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
18.09.2025 Czwartek
Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,
marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,
pietruszka natka – 1 g, sól -1 g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g
Surówka: z marchwi i jabłka-100 g
Alergeny: mleko, gorczyca
Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g
Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
19.09.2025 Piątek
Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, sól -1g, czosnek- 0,5g, pietruszka natka -0,5g
II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g
Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca
Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g
Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, -- cukier 1 g, sól -1 g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g, miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g
Podwieczorek: jabłko
22.09.2025 Poniedziałek
Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g, ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g
koper zielony -0,5 g
II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g
Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g
Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g
Napój: Kompot z wiśni -220 ml
Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g
23.09.2025 Wtorek
Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50 g, ziemniaki- 45 g,
marchew- 18 g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g, por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g
II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g
Alergeny: gluten
Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g
Surówki: buraczki zasmażane-100 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
24.09.2025 Środa
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g
Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g
Surówka : marchew z groszkiem 100g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
25.09.2025 Czwartek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Knedle z morelą- 300 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.
Zawartość farszu : 20 %
Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
Podwieczorek: banan
26.09.2025 Piątek
Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł – 50g, ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310 g
Alergeny: ryba, gluten, mleko
Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g, koncentrat pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g, cebula – 8 g, czosnek - 1 g, sól – 1g
Surówki: wielowarzywna - 100g
Alergeny: gorczyca
Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g, jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g
Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml
Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g, miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g
29.09.2025 Poniedziałek
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.
II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g, cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,
sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.
Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g
sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
30.09.2025 Wtorek
Zupy: owocowa z makaronem -250 ml
Alergeny: gluten
Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g
II danie: bigos z kapusty białej i kiszonej -240g, ziemniaki-250 g
Alergeny: seler, gorczyca
Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g, pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g
Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml
Podwieczorek: jabłko
15.09.2025 Poniedziałek
Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g, por- 4g, śmietana 18 % - 4 g, chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g
II danie: gulasz wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g, cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
Surówki: sałata lodowa z papryką i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten
Składniki: kapusta biała-135g, łopatka wp-60g, ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g, cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g
Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan
17. 09.2025 Środa
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat. 3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g
Napój: kompot truskawkowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
18.09.2025 Czwartek
Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,
marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,
pietruszka natka – 1 g, sól -1 g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g
Surówka: z marchwi i jabłka-100 g
Alergeny: mleko, gorczyca
Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g
Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
19.09.2025 Piątek
Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, sól -1g, czosnek- 0,5g, pietruszka natka -0,5g
II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g
Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca
Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g
Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, -- cukier 1 g, sól -1 g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g, miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g
Podwieczorek: jabłko
22.09.2025 Poniedziałek
Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g, ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g
koper zielony -0,5 g
II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g
Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g
Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g
Napój: Kompot z wiśni -220 ml
Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g
23.09.2025 Wtorek
Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50 g, ziemniaki- 45 g,
marchew- 18 g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g, por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g
II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g
Alergeny: gluten
Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g
Surówki: buraczki zasmażane-100 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
24.09.2025 Środa
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g
Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g
Surówka : marchew z groszkiem 100g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
25.09.2025 Czwartek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Knedle z morelą- 300 g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.
Zawartość farszu : 20 %
Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
Podwieczorek: banan
26.09.2025 Piątek
Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł – 50g, ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310 g
Alergeny: ryba, gluten, mleko
Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g, koncentrat pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g, cebula – 8 g, czosnek - 1 g, sól – 1g
Surówki: wielowarzywna - 100g
Alergeny: gorczyca
Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g, jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g
Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml
Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g, miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g
29.09.2025 Poniedziałek
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.
II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g, cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,
sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.
Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g
sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
30.09.2025 Wtorek
Zupy: owocowa z makaronem -250 ml
Alergeny: gluten
Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g
II danie: bigos z kapusty białej i kiszonej -240g, ziemniaki-250 g
Alergeny: seler, gorczyca
Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g, pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g
Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml
Podwieczorek: jabłko
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor
Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.
Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus.