• 24.03.2025  Poniedziałek

          Zupy: kalafiorowa - 250 g, pieczywo mieszane - 21g

          Alergeny:  seler, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, kalafior-50g,  ziemniaki- 45 g, marchew-20g, pietruszka- 9 g, seler-5g, por-5g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka- 1 g

          II danie: Zapiekanka gyros z ryżem -280 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: filet kurczęcy- 90g, ryż - 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g

          Surówki: ogórek konserwowy – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : ogórek konserwowy -90g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          25.02.2025   Wtorek

          Zupa: szpinakowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g szpinak - 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka  wp-90g, makaron- 70 g ,marchew-30g, pietruszka- 15g, seler-12g, cebula- 8 g, koncentrat pomidorowy - 3g, olej-1 g, mąka pszenna-1 g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –

          2g, cukier -1g, sól -1g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          26.02.2025   Środa          

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml

          II danie: sztuka mięsa w sosie pieczeniowym- jasnym -120 g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten, mleko, gorczyca

          Składniki: szynka mięsień- 100g, marchew- 5g, śmietana 18% -5g, pietruszka- 3g, seler-2g, cebula-2g, olej-1g, mąka pszenna-1g, chrzan-1g

          Surówki: rzepa  biała -100 g.   Alergeny: mleko

          Składniki : biała rzepa – 87g, jabłko-6g, śmietana 18% -3g, majonez 2g, cukier -1g, sól -1g

          Napój: Kompot  śliwkowy -220 ml

          Składniki : woda- 195 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1 g

          27.03.2025   Czwartek

          Zupa : krupnik -250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny: gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw-110 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g

          II danie: pieczeń rzymska w sosie   pieczarkowym - 115g, kasza orkiszowa -50g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: łopatka wp- 90g, pieczarka -8 g, buła świeża-5g, jaja- 5g, cebula-5g, olej- 1g, bułka tarta -1g,

          Surówki:  z kapusty czerwonej z czosnkiem-100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki :  kapusta czerwona- 88 g, jabłko-6 g, musztarda-2 g, czosnek -1 g, olej -1 g,   cukier 1 g, sól - 1g

          Napój: Kompot z porzeczki czarnej- 220 ml

          Składniki : woda- 195 ml,  porzeczka czarna-20g, miód pszczeli -4g, cukier - 1g

          28.03.2025   Piątek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II Danie: Ryba zapiekana z serem 110 g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: gluten, mleko, ryby. Może zawierać : gorczycę, jaja, mięczaki, skorupiaki, soja

          Składniki: Filet z mintaja, panierka sypka13%-(mąka pszenna, drożdże , sól, cukier, papryka mielona, kurkuma, olej ).

          Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,

          musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g

          Napój: Kisiel śliwkowy -220 ml

          Składniki : woda- 192 ml, śliwka -21g, miód pszczeli -4g, mąka ziemniaczana- 2g,cukier -1 g

          31.03.2025  Poniedziałek

          Zupy: koperkowa z ryżem-250 g

          Alergeny:  seler, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw-135 g, koper-40 g,  ryż-25 g,marchew-20g,

          pietruszka-10 g, seler- 8 g, por-5g, śmietana 18% - 5 g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: baba ziemniaczana-310g.  Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Składniki: ziemniaki-250g, kiełbasa-15g, jaja- 15g,  boczek-14g, cebula-5g, olej-5g,  mąka pszenna-5g, mleko-1g,

          Surówki: z białej kapusty z marchewką- 100g.   Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta biała -88 g, marchew-4g, jabłko- 3g, musztarda -2g, olej -1g, cukier -1 g,

          sól -1 g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml.   Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : mleko -215 ml, miód pszczeli -3,5g ,  cukier -1 g, kawa inka – 0,5 g

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 40433