26.05.2023 Piątek
Zupa: szczawiowo- szpinakowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, szczaw konserwowy 20g,szpinak-20 g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie rybne: Ryba po grecku- 180g, ziemniaki-250 g
Alergeny : ryba, gluten
Skład: ryba 100 g, marchew-30g, cebula-20 g, pietruszka -20g, seler-10 g, koncentrat pomidorowy -10g, mąka pszenna-2g
Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml
Skład: woda -180 ml, mieszanka kompotowa – 30g, mąka ziemniaczana-2g, miód pszczeli- 8g
29.05.2023 Poniedziałek
Zupy : botwina -250 ml, pieczywo mieszane -20g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw 180 ml, ziemniaki-10g, marchew-20g, pietruszka -10g, seler -10g, por -5g, botwina -60g, śmietana 18% -10g, koper zielony- 10g
II danie: lazania- 280g
Alergeny: gluten, mleko, gorczyca
Skład: makaron-70g, łopatka wp-90g, śmietana 18% -30g, ser żółty40g, koncentrat pomidorowy-2g, cebula-014g, mąka pszenna-03g, olej-012g
Surówki: ogórek konserwowy – 90g
Alergeny: gorczyca
Skład: ogórek konserwowy -90g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g
30.05.2023 Wtorek
Zupy: wiejska z zacierką -250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: seler, gluten
Skład: wywar z warzyw i kości -180 ml, ziemniaki- 25g, marchew- 11g, pietruszka -10g, seler -10g, por -10g, cebula-5g, zacierka babuni-10g, pietruszka natka -03g
II danie: Ryż z owocami w śmietanie -340g
Alergeny: mleko
Skład: ryż-70g, jabłko-50g, kiwi-50g, banan-50g, pomarańcz-50g, gruszka-50g, śmietana 18% -50 ml, miód pszczeli-20g
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml
Alergeny: mleko, gluten
Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g
31.05.2023 Środa
Zupy: kalafiorowa-250 ml, pieczywo mieszane-20g
Alergeny: seler, mleko
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki-100g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-5g, kalafior-50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka-05g,
II danie: kiełbasa pieczona z cebulą-110 g, ziemniaki-140 g
Alergeny: gorczyca
Skład: kiełbasa-100g, cebula-10g, ketchup-5g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Skład: ogórek zielony -100g, śmietana -20g, koperek -05g,
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g
01.06.2023 Czwartek
Zupy: owocowa z makaronem -250 ml
Alergeny: gluten
Skład: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g
II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-240g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten
Skład: łopatka wp-60g, kapusta biała-150g, ryż-20g, marchew-19g, seler-40g, pietruszka-70g, cebula11g, olej-05g, koncentrat pomidorowy 1g, śmietan a 18% -10g, masło-04g, mąka pszenna-05g
Woda mineralna -500 ml
02.06.2023 Piątek
Zupa: barszcz ukraiński-250 ml, pieczywo mieszane -20g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki -70g, marchew-15g, pietruszka- 7g, seler- 4g, por-4g, fasola drobna- 15g, burak- 75g, kapusta biała-20g, śmietana 18% 14g, pietruszka natka- 03g
II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g
Alergeny : ryba, jaja, gluten
Skład: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)
Surówka: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g
Alergeny: gorczyca
Skład: Kapusta kiszona -70g, marchew -10g, cebula -8g, jabłko-8g, musztarda –olej 2g, cukier-2g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g
05.06.2023 Poniedziałek
Zupa: rosół drobiowy z makaronem-250 ml
Alergeny: seler, gluten
Skład: woda- 180ml, udko kurczęce -130g, marchew -30g, pietruszka-20g, seler-10g, makaron- 30g
II danie: panierowane udko kurczęce -150g, ziemniaki-250g
Alergeny: gluten
Skład: udko kurczęce-150g, mąka pszenna-06g, olej-15g
Surówka : marchew z groszkiem 90g
Alergeny: mleko, gluten
Skład: marchew-65g, groszek zielony- 25g, masło -2g, mąka pszenna-3g
Napój: Kompot rabarbarowy -220 ml
Skład: woda: 20 ml, rabarbar-20 g, miód pszczeli -40 g
06.06.2023 Wtorek
Zupa : mleczna z zacierką-250 ml
Alergeny: mleko, gluten
Skład: mleko-250 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -40g
II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-140g
Alergeny: jajko, gluten
Skład: łopatka wp-90g, bułka świeża-10g, jajo-7g, cebula-1g, bułka tarta -1g, olej-10 ml
Surówki: buraczki zasmażane-100 g
Alergeny: mleko, gluten
Skład: Burak- 100g, mąka pszenna-03g, masło- 06g, śmietana 18% -06g,
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g
07.06.2023 Środa
Zupy: krem z zielonego groszku -250 ml, grzanki-20 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki- 10g, marchew-c 20g, seler- 10g, pietruszka-70g, por- 3g, śmietana 18% -10 ml, groszek zielony- 26g, pietruszka natka-003g
II danie: żeberka duszone w sosie własnym- 140g, kasza -250g
Alergeny: gluten, seler
Skład: żeberko paski-130g, olej-07g, mąka pszenna-05g, marchew-2g, pietruszka-1g, seler-1g, por-05g, cebula-1g
Surówki: Kapusta zasmażana II- 100 g
Alergeny: gluten
Skład: Kapusta kiszona-40 g, kapusta biała-50g, marchew-05g, cebula-1g, olej-05g, mąka pszenna-1g
Napój: woda z cytryną-220 ml
Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g
12.06.2023 Poniedziałek
Zupa : krupnik z kaszą jęczmienną -250 ml, pieczywo mieszane-20g
Alergeny: gluten, seler
Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g
II danie: makaron z twarogiem i truskawkami- 330g
Alergeny: mleko, gluten
Skład: makaron-70g, twaróg półtłusty-70g, truskawki-20g, śmietana -50g, miód pszczeli-20g
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Skład: mleko – 215 ml, kakao – 1g , miód pszczeli – 3,5 g
13.06.2023 Wtorek
Zupy: kalafiorowa-250 ml, pieczywo mieszane-20g
Alergeny: seler, mleko
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki-100g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-5g, kalafior-50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka-05g,
II danie :pieczeń wieprzowa w sosie własnym -120g, kasza -250 g
Alergeny: gluten
Skład: karkówka-110g, olej-0,05g, cebula- 0,02g, mąka pszenna-0,02g
Surówki: wielowarzywna-100g
Alergeny: gorczyca
Skład: marchew-20g, kapusta biała-20g, papryka 20g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g, jabłko -5 g, olej -3g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g
14.06.2023 Środa
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Alergeny: mleko, seler
Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-10g, konc. Pomidorowy-15g, śmietana 18% -120 g, ryż-25g, koper lub natka pietruszki-03g.
II danie: Klopsiki z mięsa drobiowego w sosie śmietanowym -120g, ziemniaki-250 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Skład: łopatka wp-80g, bułka-10g, jaja-20g, cebula-7g, mąka pszenna-7g, olej-1g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler-10g, śmietana18%- 10g
Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g
Skład: burak -75g, jabłko-15g, cebula -5g, olej-5g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g
15.06.2023 Czwartek
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: lazania- 280g
Alergeny: gluten, mleko, gorczyca
Skład: makaron-70g, łopatka wp-90g, śmietana 18% -30g, ser żółty40g, koncentrat pomidorowy-2g, cebula-014g, mąka pszenna-03g, olej-012g
Surówki: z kapusty czerwonej z czosnkiem-100 g
Alergeny: gorczyca
Skład: kapusta czerwona 90g, jabłko-6g, musztarda-2g, czosnek -1g, olej -1g
Napój: woda z cytryną – 220 ml
Skład: woda – 200 ml, cytryna -20g
16.06.2023 Piątek
Zupy: krem z dyni 250 ml, grzanki-20g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -150g, marchew -20g, pietruszka -6g, seler- 9g, por -1g, dynia -140g, śmietana 18% - 10 ml, pietruszka natka – 03g
II danie: Tuńczyk z makaronem- 270 g
Alergeny: ryba, gluten. Mleko
Skład: tuńczyk- 80g, sos pomidorowy- 40g, makaron rurki- 100g, dynia-40g, śmietana- 10g, ser -10 g, ser-10g, sos sojowy-01g, czosnek- 0.01g
Surówki: sałatka z ogórka kiszonego -100 g
Alergeny: gorczyca
Skład: ogórek kiszony -75g, cebula- 5g, jabłko -15g, musztarda -2g, olej -3g
Napój: Kisiel cytrynowy 220- ml
Skład : woda 200ml, cytryna – 20g, miód pszczeli-40g, mąka ziemniaczana- 2g
19.06.2023 Poniedziałek
Zupy: pieczarkowa -250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -10 g, marchew -20g, pietruszka- 10g, seler -10g, por -5g, pieczarka -50g, śmietana 18% -10g, kasza jęczmienna-3g, pietruszka natka -03g
II danie : pierogi z mięsem -250 g
Alergeny: gluten, jaja
Skład: Mąka pszenna- 400 g, łopatka wp- 450 g, cebula- 80g, jaja- 50g, olej-50g
Surówki: z białej kapusty z kukurydzą -100g
Alergeny: gorczyca
Skład: Kapusta biała-85g, marchew -5g, kukurydza-5g, olej 4g, natka pietruszki -1g
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml
Alergeny: mleko, gluten
Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g
20.06.2026 Wtorek
Zupy: krem z kukurydzy z imbirem -250 ml, grzanki-20g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki – 100 g, kukurydza -150g, marchew -100g, pietruszka -10g, seler -10g, masło -005g, imbir -005g, czosnek -005g, natka pietruszki -003g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Skład: schab wp bez kości-100g, mąka pszenna-10g, bułka tarta-15g, jaja-15g, olej-1g
Surówki: por z marchwią i jabłkiem w śmietanie
Alergeny: mleko, gorczyca
Skład: marchew- 60g, por- 22g, jabłko- 15g, śmietana-2g, majonez-1g, musztarda-0,5g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g
21.06.2023 Środa
Zupa : ogórkowa250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml
II danie: naleśniki z serem
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Skład: mąka pszenna: 6g, jaja-07g, mleko- 7g, woda-7g, twaróg półtłusty-75g, śmietana- 6g, miód pszczeli-15g, olej-12g,
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Skład: mleko – 215 ml, kakao – 1g , miód pszczeli – 3,5 g