•  

                                  26.05.2023  Piątek

          Zupa: szczawiowo- szpinakowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, szczaw konserwowy 20g,szpinak-20 g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie rybne: Ryba po grecku- 180g, ziemniaki-250 g

          Alergeny : ryba, gluten

          Skład: ryba 100 g, marchew-30g, cebula-20 g, pietruszka -20g, seler-10 g, koncentrat pomidorowy -10g, mąka pszenna-2g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Skład: woda -180 ml, mieszanka kompotowa – 30g, mąka ziemniaczana-2g, miód pszczeli- 8g

                                  29.05.2023   Poniedziałek

          Zupy : botwina -250 ml, pieczywo mieszane -20g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw 180 ml, ziemniaki-10g, marchew-20g, pietruszka -10g, seler -10g, por -5g, botwina -60g, śmietana 18% -10g,  koper zielony- 10g

          II danie:  lazania- 280g

          Alergeny: gluten, mleko, gorczyca

          Skład: makaron-70g, łopatka wp-90g, śmietana 18% -30g, ser żółty40g, koncentrat pomidorowy-2g, cebula-014g, mąka pszenna-03g, olej-012g

          Surówki: ogórek konserwowy – 90g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: ogórek  konserwowy -90g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                                  30.05.2023      Wtorek

          Zupy: wiejska z zacierką -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: seler, gluten

          Skład: wywar z warzyw i kości -180 ml, ziemniaki- 25g, marchew- 11g, pietruszka -10g, seler -10g, por -10g, cebula-5g, zacierka babuni-10g, pietruszka natka -03g

          II danie: Ryż z owocami w śmietanie -340g

          Alergeny: mleko

          Skład: ryż-70g, jabłko-50g, kiwi-50g, banan-50g, pomarańcz-50g, gruszka-50g, śmietana 18% -50 ml, miód pszczeli-20g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

          31.05.2023   Środa

          Zupy: kalafiorowa-250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny:  seler, mleko

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki-100g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-5g, kalafior-50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka-05g,

          II danie:  kiełbasa pieczona z cebulą-110 g, ziemniaki-140 g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: kiełbasa-100g, cebula-10g, ketchup-5g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Skład: ogórek zielony -100g, śmietana -20g, koperek -05g,

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g

          01.06.2023   Czwartek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Skład: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

           II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-240g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Skład: łopatka wp-60g, kapusta biała-150g, ryż-20g, marchew-19g, seler-40g, pietruszka-70g, cebula11g, olej-05g, koncentrat pomidorowy 1g, śmietan a 18% -10g, masło-04g, mąka pszenna-05g

          Woda mineralna -500 ml

          02.06.2023  Piątek

          Zupa: barszcz ukraiński-250 ml, pieczywo mieszane -20g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Skład:  wywar z kości i warzyw- 180 ml, ziemniaki -70g, marchew-15g, pietruszka- 7g, seler- 4g, por-4g, fasola drobna- 15g, burak- 75g, kapusta biała-20g, śmietana 18% 14g, pietruszka natka- 03g

          II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g

          Alergeny ryba, jaja, gluten

          Skład: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)

          Surówka: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

           Alergeny: gorczyca

          Skład: Kapusta kiszona -70g, marchew -10g, cebula -8g, jabłko-8g, musztarda –olej 2g, cukier-2g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g

                      05.06.2023  Poniedziałek

          Zupa: rosół drobiowy z makaronem-250 ml

          Alergeny:  seler, gluten

          Skład: woda- 180ml, udko kurczęce -130g, marchew -30g, pietruszka-20g, seler-10g, makaron- 30g

          II danie: panierowane udko kurczęce  -150g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten

          Skład: udko kurczęce-150g, mąka pszenna-06g, olej-15g

          Surówka : marchew z groszkiem 90g

           Alergeny: mleko, gluten

          Skład: marchew-65g, groszek zielony- 25g, masło -2g, mąka pszenna-3g

          Napój: Kompot rabarbarowy -220 ml

          Skład: woda: 20 ml, rabarbar-20 g, miód pszczeli -40 g

                  06.06.2023  Wtorek

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko-250 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -40g

          II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-140g

          Alergeny: jajko, gluten

          Skład: łopatka wp-90g, bułka świeża-10g, jajo-7g, cebula-1g, bułka tarta -1g, olej-10 ml

           Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

           Skład: Burak- 100g, mąka pszenna-03g, masło- 06g, śmietana 18% -06g,

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                      07.06.2023   Środa

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 ml, grzanki-20 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki- 10g, marchew-c 20g, seler- 10g, pietruszka-70g, por- 3g, śmietana 18% -10 ml, groszek zielony- 26g, pietruszka natka-003g

          II danie: żeberka  duszone w sosie własnym- 140g, kasza -250g

          Alergeny: gluten, seler

          Skład: żeberko paski-130g, olej-07g, mąka pszenna-05g, marchew-2g, pietruszka-1g, seler-1g, por-05g, cebula-1g

          Surówki: Kapusta zasmażana II- 100 g

          Alergeny: gluten

          Skład: Kapusta kiszona-40 g, kapusta biała-50g, marchew-05g, cebula-1g, olej-05g, mąka pszenna-1g

          Napój: woda z cytryną-220 ml

          Skład: woda-200 ml, cytryna-20 g

                12.06.2023   Poniedziałek

          Zupa : krupnik z kaszą jęczmienną -250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny: gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-150 g, marchew-45g, pietruszka-25 g, seler-20g, por-10 g, kasza jęczmienna-15g, koper lub natka pietruszki-03 g

          II danie: makaron z twarogiem i  truskawkami- 330g

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: makaron-70g, twaróg półtłusty-70g, truskawki-20g, śmietana -50g, miód pszczeli-20g

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Skład: mleko – 215 ml, kakao – 1g , miód pszczeli – 3,5 g

           

                      13.06.2023   Wtorek

          Zupy: kalafiorowa-250 ml, pieczywo mieszane-20g

          Alergeny:  seler, mleko

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki-100g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-5g, kalafior-50g, śmietana 18% -10g, pietruszka natka-05g,

          II danie :pieczeń wieprzowa w sosie własnym -120g, kasza -250 g

          Alergeny: gluten

          Skład: karkówka-110g, olej-0,05g, cebula- 0,02g, mąka pszenna-0,02g

          Surówki: wielowarzywna-100g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: marchew-20g, kapusta biała-20g, papryka 20g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

                      14.06.2023  Środa

          Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-10g, konc. Pomidorowy-15g, śmietana 18% -120 g, ryż-25g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie: Klopsiki z mięsa drobiowego w sosie  śmietanowym -120g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Skład: łopatka wp-80g, bułka-10g, jaja-20g, cebula-7g, mąka pszenna-7g, olej-1g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler-10g, śmietana18%- 10g

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Skład: burak -75g, jabłko-15g, cebula -5g, olej-5g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Skład: woda-200ml, jabłka-20g, miód pszczeli -5g

                 15.06.2023    Czwartek

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie:  lazania- 280g

          Alergeny: gluten, mleko, gorczyca

          Skład: makaron-70g, łopatka wp-90g, śmietana 18% -30g, ser żółty40g, koncentrat pomidorowy-2g, cebula-014g, mąka pszenna-03g, olej-012g

          Surówki:  z kapusty czerwonej z czosnkiem-100 g

          Alergeny: gorczyca

          Skład:  kapusta czerwona 90g, jabłko-6g, musztarda-2g, czosnek -1g, olej -1g

          Napój: woda z cytryną – 220 ml

          Skład: woda – 200 ml, cytryna -20g

                        16.06.2023     Piątek

          Zupy: krem z dyni 250 ml, grzanki-20g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -150g, marchew -20g, pietruszka -6g, seler- 9g, por -1g, dynia -140g, śmietana 18% - 10 ml, pietruszka natka – 03g

          II danie: Tuńczyk z makaronem- 270 g

          Alergeny: ryba, gluten. Mleko

          Skład: tuńczyk- 80g, sos pomidorowy- 40g, makaron rurki- 100g, dynia-40g, śmietana- 10g, ser -10 g, ser-10g, sos sojowy-01g, czosnek- 0.01g

          Surówki: sałatka z ogórka kiszonego  -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: ogórek kiszony -75g, cebula- 5g, jabłko -15g, musztarda -2g, olej -3g

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Skład : woda 200ml, cytryna – 20g,  miód pszczeli-40g, mąka ziemniaczana- 2g

                    19.06.2023  Poniedziałek

          Zupy: pieczarkowa -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki -10 g, marchew -20g, pietruszka- 10g, seler -10g, por -5g, pieczarka -50g, śmietana 18% -10g, kasza jęczmienna-3g, pietruszka natka -03g

          II danie : pierogi z mięsem -250 g

          Alergeny:  gluten, jaja

          Skład: Mąka pszenna- 400 g, łopatka wp- 450 g, cebula- 80g, jaja- 50g, olej-50g

          Surówki: z białej kapusty z kukurydzą -100g

          Alergeny: gorczyca

          Skład: Kapusta biała-85g, marchew -5g, kukurydza-5g, olej 4g, natka pietruszki -1g

          Napój: Kawa Inka  z mlekiem -220 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Skład: mleko -215 ml, kawa inka- 1,5g, miód pszczeli -3,5g

                        20.06.2026  Wtorek

          Zupy: krem z kukurydzy z imbirem -250 ml, grzanki-20g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw -180 ml, ziemniaki – 100 g, kukurydza -150g, marchew -100g, pietruszka -10g, seler -10g, masło -005g, imbir -005g, czosnek -005g, natka pietruszki -003g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Skład: schab wp bez kości-100g, mąka pszenna-10g, bułka tarta-15g, jaja-15g, olej-1g

          Surówki: por z marchwią i jabłkiem w śmietanie

          Alergeny: mleko, gorczyca

          Skład: marchew- 60g, por- 22g, jabłko- 15g, śmietana-2g, majonez-1g, musztarda-0,5g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Skład: 200 ml- woda, herbata – 06g, miód pszczeli- 40 g

           

                      21.06.2023   Środa

          Zupa : ogórkowa250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Skład: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml

          II danie: naleśniki z serem

          Alergeny: gluten, mleko, jaja

          Skład: mąka pszenna: 6g, jaja-07g, mleko- 7g, woda-7g, twaróg półtłusty-75g, śmietana- 6g, miód pszczeli-15g, olej-12g,

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Skład: mleko – 215 ml, kakao – 1g , miód pszczeli – 3,5 g

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15 19-300 Ełk Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 20414