Jadłospis

Jadłospis

        • 15.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g,  por- 4g, śmietana 18 % - 4 g,  chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g

          II danie: gulasz  wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g,  cebula-7g,  mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –

          2g, cukier -1g, sól -1g

          16.09.2025   Wtorek

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan

          17. 09.2025  Środa

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie:  Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy  -50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

          Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g

          marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat.  3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          18.09.2025  Czwartek

          Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,

           marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g,  cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,

           pietruszka natka – 1 g, sól -1 g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

           Alergeny: mleko, gorczyca     

          Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g

          Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g ,  agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g

          19.09.2025  Piątek

          Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g,  marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g,  sól -1g,  czosnek- 0,5g, pietruszka natka  -0,5g

          II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca

          Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka  pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g

          Surówka  z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g

          Alergeny:  gorczyca

          Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, --    cukier 1 g, sól -1 g

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g,  miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g

          Podwieczorek: jabłko

          22.09.2025  Poniedziałek

          Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g,  ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g

          koper zielony -0,5 g

          II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z pestką dyni i słonecznika

          Składniki : kapusta pekińska – 90 g, pestka dyni- 3 g, pestka słonecznika -3 g, olej -2 g , cukier -1 g, sól -1 g

          Napój: Kompot z wiśni -220 ml

          Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          23.09.2025   Wtorek

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50  g, ziemniaki- 45 g,

          marchew- 18  g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g,  por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g

          II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g

          Alergeny: gluten

          Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g

          Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          24.09.2025   Środa

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          25.09.2025  Czwartek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Knedle z morelą- 300 g

          Alergeny:  mleko, gluten

          Składniki:  płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %

          Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g

          Podwieczorek: banan

          26.09.2025  Piątek

           Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g

           Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł  – 50g,  ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310  g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g,  koncentrat  pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g,  cebula – 8 g, czosnek -  1 g, sól – 1g

          Surówki: wielowarzywna - 100g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

          29.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.

          II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g,  cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,

          sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.

          Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g

          sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          30.09.2025  Wtorek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: bigos z kapusty białej i  kiszonej -240g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: seler, gorczyca

          Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g,  pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g

          Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          15.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g,  por- 4g, śmietana 18 % - 4 g,  chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g

          II danie: gulasz  wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g,  cebula-7g,  mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –

          2g, cukier -1g, sól -1g

          16.09.2025   Wtorek

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan

          17. 09.2025  Środa

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie:  Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy  -50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

          Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g

          marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat.  3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          18.09.2025  Czwartek

          Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,

           marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g,  cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,

           pietruszka natka – 1 g, sól -1 g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

           Alergeny: mleko, gorczyca     

          Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g

          Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g ,  agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g

          19.09.2025  Piątek

          Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g,  marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g,  sól -1g,  czosnek- 0,5g, pietruszka natka  -0,5g

          II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca

          Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka  pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g

          Surówka  z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g

          Alergeny:  gorczyca

          Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, --    cukier 1 g, sól -1 g

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g,  miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          22.09.2025  Poniedziałek

          Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g,  ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g

          koper zielony -0,5 g

          II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g

          Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g

          Napój: Kompot z wiśni -220 ml

          Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          23.09.2025   Wtorek

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50  g, ziemniaki- 45 g,

          marchew- 18  g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g,  por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g

          II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g

          Alergeny: gluten

          Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g

          Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          24.09.2025   Środa

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          25.09.2025  Czwartek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Knedle z morelą- 300 g

          Alergeny:  mleko, gluten

          Składniki:  płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %

          Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g

          Podwieczorek: banan

          26.09.2025  Piątek

           Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g

           Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł  – 50g,  ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310  g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g,  koncentrat  pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g,  cebula – 8 g, czosnek -  1 g, sól – 1g

          Surówki: wielowarzywna - 100g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

           

           

           

           

           

           

           

          29.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.

          II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g,  cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,

          sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.

          Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g

          sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          30.09.2025  Wtorek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: bigos z kapusty białej i  kiszonej -240g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: seler, gorczyca

          Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g,  pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g

          Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          15.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g,  por- 4g, śmietana 18 % - 4 g,  chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g

          II danie: gulasz  wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g,  cebula-7g,  mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –

          2g, cukier -1g, sól -1g

          16.09.2025   Wtorek

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan

          17. 09.2025  Środa

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie:  Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy  -50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

          Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g

          marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat.  3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          18.09.2025  Czwartek

          Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,

           marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g,  cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,

           pietruszka natka – 1 g, sól -1 g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

           Alergeny: mleko, gorczyca     

          Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g

          Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g ,  agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g

          19.09.2025  Piątek

          Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g,  marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g,  sól -1g,  czosnek- 0,5g, pietruszka natka  -0,5g

          II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca

          Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka  pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g

          Surówka  z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g

          Alergeny:  gorczyca

          Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, --    cukier 1 g, sól -1 g

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g,  miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          22.09.2025  Poniedziałek

          Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g,  ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g

          koper zielony -0,5 g

          II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g

          Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g

          Napój: Kompot z wiśni -220 ml

          Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          23.09.2025   Wtorek

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50  g, ziemniaki- 45 g,

          marchew- 18  g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g,  por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g

          II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g

          Alergeny: gluten

          Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g

          Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          24.09.2025   Środa

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          25.09.2025  Czwartek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Knedle z morelą- 300 g

          Alergeny:  mleko, gluten

          Składniki:  płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %

          Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g

          Podwieczorek: banan

          26.09.2025  Piątek

           Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g

           Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł  – 50g,  ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310  g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g,  koncentrat  pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g,  cebula – 8 g, czosnek -  1 g, sól – 1g

          Surówki: wielowarzywna - 100g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

           

           

           

           

           

           

           

          29.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.

          II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g,  cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,

          sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.

          Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g

          sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          30.09.2025  Wtorek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: bigos z kapusty białej i  kiszonej -240g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: seler, gorczyca

          Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g,  pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g

          Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          15.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : krem z kalarepy z grzankami- 250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, kalarepa – 50 g, ziemniaki- 45 g, marchew- 18 g, pietruszka- 8 g, seler- 7g,  por- 4g, śmietana 18 % - 4 g,  chrzan- 1 g , sól -1g, cukier -1g, natka pietruszki- 1 g

          II danie: gulasz  wp mięsno –warzywny -180g, kasza bulgur- 50 g

          Alergeny: seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała-10g, groszek zielony- 9g,  cebula-7g,  mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g.

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          Surówki: sałata lodowa z papryką  i koprem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : sałata lodowa- 76 g, papryka -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –

          2g, cukier -1g, sól -1g

          16.09.2025   Wtorek

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napoje : woda mineralna n/g- 330 ml. Podwieczorek : banan

          17. 09.2025  Środa

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie:  Pulpety z mięsa drobiowego w sosie koperkowym -120 g, kuskus perłowy  -50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler

          Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 6g, jaja- 5 g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g

          marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g, koper zielony -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, jogurt nat.  3%-4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          18.09.2025  Czwartek

          Zupy: kapuśniak z białej kapusty – 250 g , pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, kapusta biała- 80 g , kasza jęczmienna– 25 g,

           marchew- 14 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g,  cebula- 4 g, koncentrat pomidorowy -2 g,

           pietruszka natka – 1 g, sól -1 g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

           Alergeny: mleko, gorczyca     

          Składniki: marchew-75 g, jabłko-13g,jogurt naturalny 3% -6g, śmietana 18% - 2 g, musztarda -2g, cukier-1g, sól -1g

          Napój : Kompot aroniowo- agrestowy 220 ml

          Składniki : woda- 195g ,  agrest-10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g

          19.09.2025  Piątek

          Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g,  marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g,  sól -1g,  czosnek- 0,5g, pietruszka natka  -0,5g

          II Danie rybne: Gałka rybna w sosie pomidorowym- 110 g, ryż -60 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten, gorczyca

          Składniki: ryba- 85 g, bułka-8g, mąka  pszenna-3g, jaja- 3g, śmietana 18% - 3g, marchew-2g, pietruszka-2g, koncentrat pomidorowy -2 g seler-1 g, koper zielony – 0,8g, masło- 0,2 g

          Surówka  z kapusty włoskiej z jabłkiem i chrzanem -100 g

          Alergeny:  gorczyca

          Składniki : kapusta włoska -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, --    cukier 1 g, sól -1 g

          Napój:   Kisiel  cytrynowy 220- ml

          Składniki: woda- 193g , cytryna – 20g,  miód pszczeli-4g, mąka ziemniaczana- 2g, cukier – 1g

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          22.09.2025  Poniedziałek

          Zupy: kabaczkowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 , kabaczek – 55 g,  ziemniaki – 45 g, marchew – 16 g, pietruszka -8 g, seler -6g, por -4g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka -0,5 g

          koper zielony -0,5 g

          II danie: Zapiekanka gyros z makaronem -280 g

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: filet kurczęcy- 90g, makaron- 70g, kukurydza-20 g, cebula-20 g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy-20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10g, jogurt grecki-10 g, ketchup-10 g

          Surówki: z kapusty pekińskiej z czosnkiem -100 g

          Składniki : kapusta pekińska -95 g, olej -2g czosnek-1g, cukier -1g, sól -1 g

          Napój: Kompot z wiśni -220 ml

          Składniki: woda- 195ml, wiśnia -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

          23.09.2025   Wtorek

          Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g

          Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50  g, ziemniaki- 45 g,

          marchew- 18  g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g,  por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g

          II danie :pieczeń wieprzowa w jasny m sosie- 110g,kasza orkiszowa -50g

          Alergeny: gluten

          Składniki: karkówka-105,mąka pszenna -2g, mąka ziemniaczana -2 g olej-0,5g, cebula- 0,5g

          Surówki: buraczki zasmażane-100 g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki : Burak- 85 g, masło- 6 g, śmietana 18% - 4 g, mąka pszenna-3 g, cukier - 1g, sól -1 g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

          24.09.2025   Środa

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówka : marchew z groszkiem 100g

           Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g, cukier -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          25.09.2025  Czwartek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Knedle z morelą- 300 g

          Alergeny:  mleko, gluten

          Składniki:  płatki ziemniaczane, woda, skrobia ziemniaczana, nadzienie morelowe( morela46%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca- metyloceluloza, guma ksantanowa, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja konserwująca Sorbina potasu, barwnik – betanina), sól.

          Zawartość farszu : 20 %

          Polewa- 20g : jogurt naturalny-10g, śmietana 12% -5g, twaróg półtłusty-5g.

          Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml

          Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g

          Podwieczorek: banan

          26.09.2025  Piątek

           Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g

           Alergeny: seler, gluten, mleko

          Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł  – 50g,  ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g

          II danie: Tuńczyk z makaronem w sosie dyniowym - 310  g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g,  koncentrat  pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g,  cebula – 8 g, czosnek -  1 g, sól – 1g

          Surówki: wielowarzywna - 100g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

           

           

           

           

           

           

           

          29.09.2025  Poniedziałek

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-115 ml, ogórek kiszony- 50, ziemniaki- 30 g, marchew-25g, pietruszka-15g, śmietana 18% -8 g, seler-5g, por-1g,koper zielony -1 g.

          II danie: klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie musztardowym -120g, kasza jęczmienna – 50 g

          Alergeny: jaja, gluten, mleko

          Składniki: łopatka wp-80g, jaja-10g ,bułka-7g,  cebula-5g, mąka pszenna-5g, olej-1g,

          sos: marchew-4g, pietruszka-3 g, śmietana18%- 3g, seler-2g.

          Surówki: z czerwonej kapusty parzonej -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta czerwona- 82g, jabłko-5g, cebula-4g, musztarda -3g, olej -3g

          sól -1 g, cukier -1 g, ocet winny -1 g

          Napoje: kompot z jabłek-220 ml

          Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          30.09.2025  Wtorek

          Zupy: owocowa z makaronem -250 ml

          Alergeny: gluten

          Składniki: woda-180 ml, mieszanka owocowa-40g, jabłko-20g, mąka ziemniaczana – 7g, miód pszczeli- 14g, cukier-2g, makaron-25g

          II danie: bigos z kapusty białej i  kiszonej -240g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: seler, gorczyca

          Składniki : kapusta biała-100g , kapusta kiszona-55g, mięso wp bez kości-25g, kiełbasa -15g, boczek-10g, marchew-10g, cebula- 8 g,  pietruszka-7g, seler-5g, olej-3g, koncentrat pomidorowy-2g

          Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml

          Podwieczorek: jabłko

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

    • brak danych
  • liczba odwiedzin: 46080