Jadłospis

Jadłospis

        • 08.05.2025  Czwartek

          Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml

          Alergeny:   seler , jaja, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron  -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g

          II danie:  pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g

          Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g

          Surówki: z marchwi i chrzanu -100 g

          Alergeny: mleko, gorczyca

          Składniki : marchew -83 g, jabłko- 6 g, śmietana 18% -4 g, chrzan- 4g, musztarda -1 g,

          cukier -1g, sól -1g

          Napój: Kompot  śliwkowy -220 ml

          Składniki : woda- 195 ml, śliwka -20g, miód pszczeli -4g, cukier -1 g

                                  09.05.2025  Piątek

          Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny:  mleko, seler, gluten

          Składniki :  wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g,  pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g

          II Danie rybne:  Pulpety rybne w sosie koperkowym -110 g,  ryż -250g

          Alergeny: ryba, mleko, gluten, jaja, seler

          Składniki :  ryba - 80 g, bułka -10g, jaja-3g, cebula-3g, marchew-3 g, koper-2 g,  bułka tarta -2g, pietruszka- 2 g, seler-1,5g, por- 1,5 g, mąka pszenna-1,5 g,   masło-0,5g

           Surówki: sałatka z ogórka kiszonego  -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : ogórek kiszony -75g, jabłko -14g,  cebula- 5g,  olej -3g musztarda -2g, cukier – 1g

          Napój: kisiel jabłkowo- cytrynowy 220 ml

          Składniki: woda -195 ml, jabłko-9 g, cytryna- 9 g, miód pszczeli – 4g, mąka ziemniaczana-2g, cukier -1 g

           

                                  12.05.2025  Poniedziałek

          Zupy: jarzynowa -250 g , pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki : wywar z kości i warzyw -126 g , mieszanka warzywna 7-skl. -54g, marchew- 25g, groszek zielony -15g, pietruszka- 14g, seler- 9 g, śmietana 18% -5 g, sól -1g, natka pietruszki-0,5g, koper zielony -0,5g

          II danie: wątróbka  smażona z cebulą-120g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten

          Składniki: wątróbka -100g, cebula-8g, mąka pszenna-05g, olej-07g

          Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,

          musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

                                   16.05.2025   Piątek

          Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g,  marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g,  sól -1g,  czosnek- 0,5g, pietruszka natka  -0,5g

          II danie: Tuńczyk z makaronem- 310  g

          Alergeny: ryba, gluten, mleko

          Składniki : tuńczyk- 100g, makaron rurki- 100g,  koncentrat  pomidorowy- 40 g, dynia-40g, śmietana- 10 g, ser -10 g,  cebula – 8 g, czosnek -  1 g, sól – 1g

          Surówki: wielowarzywna - 100g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : marchew-20g, kapusta pekińska -15g, papryka -15g, sałata lodowa -10g, por -5g, groszek konserwowy -5g, fasolka konserwowa -5g, kukurydza konserwowa -5g, rzodkiewka -5g,  jabłko -5 g, olej -3g, miód pszczeli -2g,musztarda -2g, cukier -1g, sól -1g, ocet winny -1g

          Napój:   Kisiel  agrestowy  220- ml

          Składniki : woda-193 g, agrest – 20g,  miód pszczeli-4 g ,mąka ziemniaczana – 2g, cukier- 1 g

                               19.05.2025  Poniedziałek

          Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml

          II danie : wieprzowina w jarzynach -180 g, ziemniaki – 250 g

          Alergeny:  seler, gluten, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90 g, mieszana warzywna  9  składnikowa-40 g, marchew-20g, cebula-15g, kapusta biała-10g ,groszek zielony – 3g,  pietruszka natka – 1g ,mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Surówki: z rzepy białej  -100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki: rzepa biała-90g, Jabłko- 4g, śmietana 12% - 2g, majonez-2g , cukier -1g, sól -1g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1 g

                              20.05.2025  Wtorek

          Zupa : mleczna z zacierką-250 ml

          Alergeny: mleko, gluten

          Składniki: mleko-220 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

          II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g

          Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g

          Składniki : burak - 80g, jabłko-10g, cebula -4g, olej-3 g, ocet winny -1 g, cukier -1 g, sól -1 g

          Napój: Woda z cytryną  i miętą-220 ml

          Składniki : woda - 199 ml, cytryna 20g, mięta- 1g

                                   21.05.2025   Środa

          Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g

          Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g,  śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g

          II danie:  lazania- 260g

          Alergeny: gluten, mleko, gorczyca

          Składniki: łopatka wp-90g, makaron-70g, ser żółty -40g,  śmietana 18% -30g, cebula-15 g, olej-12g, koncentrat pomidorowy-2g, mąka pszenna-1 g

          Surówki: Ogórek zielony ze szczypiorem- 100g

          Składniki : ogórek zielony -93 g, szczypior - 4g, cukier -1g, sól -1g,

          ocet winny -1g

          Napój: Kompot z agrestowo- porzeczkowy  220 ml

          Składniki : woda-195 ml, agrest-10g,porzeczka czarna- 10g, miód pszczeli -4g, cukier -1g

                                  22.05.2025   Czwartek

          Zupy : botwina -250 g, pieczywo mieszane -21g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, botwina -90 g, marchew-20g, pietruszka -8g, seler -6g, por -5g, śmietana 18% -4 g,  koper zielony- 3 g, ocet winny -2 g, cukier -1 g, sól -1g

          II danie: gołąbki w sosie pomidorowym-260g, ziemniaki- 250 g

          Alergeny: seler, gorczyca, mleko, gluten

          Składniki: kapusta biała-135g,  łopatka wp-60g,  ryż-20g, marchew-15g, pietruszka-10g, seler- 5g,  cebula-5 g, śmietana18% -5g, koncentrat pomidorowy- 3,5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g

          Napój: Woda mineralna niegazowana– 500 ml

          Deser: banan

                                    23.05.2025  Piątek

          Zupy: wiejska z zacierką -250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: seler, gluten

          Składniki: wywar z warzyw i kości -180 ml,  marchew- 20g, zacierka babuni-20 g pietruszka -10g, seler -10g, por -5 g, cebula-5g, pietruszka natka -03g

          II Danie rybne: Kotlet mielony z miruny -100 g, ziemniaki -250 g

          Alergeny: ryba, jaja, gluten

          Składniki : filet z miruny -90g, bułka świeża – 2 g, bułka tarta 2 g, cebula- 2g, jaja – 1,5 g, o Surówki: sałaty lodowej z pestką dyni i słonecznika

          Składniki : sałata lodowa– 90 g, pestka dyni- 3 g, pestka słonecznika -3 g, olej -2 g , cukier -1 g, sól -1 g

          lej- 1g, marchew – 0,5g, pietruszka -0,5g, seler- 0,3g,  masło-02g

                                      26.05.2025  Poniedziałek

          Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g

          II danie: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem-330g

          Alergeny: mleko

          Składniki: jabłko-214 g,  ryż-70g, śmietana 18% - 24g, twaróg półtłusty- 16 g , miód pszczeli- 4g, cukier – 1 gcynamon-1g,

          Deser:  jogurt 7 zbóż -140g

                                        27.05.2025  Wtorek

          Zupy: pieczarkowa - 300 ml, pieczywo mieszane -20 g

          Alergeny: mleko, gluten, seler

          Składniki:  wywar z kości i warzyw - 127 ml,  pieczarka 80 g,  marchew - 30g, kasza jęczmienna -27g, pietruszka- 14g, śmietana 18% -10g, seler - 6g, por -6g, pietruszka natka -03g

          II danie: panierowany filet kurczęcy-120g, ziemniaki-250g

          Alergeny: gluten, jajo

          Składniki:  filet kurczęcy-95g, jaja-8 g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-5g, olej-5g

          Surówka: z marchwi i jabłka-100 g   

          Alergeny: mleko, gorczyca     

          Składniki: marchew-75 g, jabłko-10g, śmietana 18% - 8 g, musztarda -5g,

          cukier-1g, sól -1g

                                                28.05.2025  Środa

          Zupa : barszcz czerwony - 250 g, pieczywo mieszane- 21 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, burak- 40g,  marchew-25 g, pietruszka-10g, seler-5g, śmietana 18% -4g, por-3g,  ocet winny- 2g, pietruszka natka lub koper- 1g

          II danie: pieczeń rzymska w sosie- 115g, kasza bulgur -50g

          Alergeny: jaja, gluten

          Składniki: łopatka wp- 90g, buła świeża-8g, jaja- 8g, cebula-7g, olej- 1g, bułka tarta -1g,

          Surówka : sałata ze szczypiorem w śmietanie-100g

          Alergeny: mleko

          Składniki : sałata -82 g, szczypior-10g, śmietana 18% -5g, ocet winny -1 g, cukier -1g, sól -1g

          Napój:  Herbata owocowa- 220 ml

          Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g ,  cukier – 1g

                                            29.05.2025   Czwartek

           Zupa: pomidorowa z makaronem 250 ml

          Alergeny: mleko, seler

          Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-05g, por-05g, konc. pomidorowy-15g, śmietana 18%- 120g, makaron-30g, koper lub natka pietruszki-03g.

          II danie :pieczeń wieprzowa-110g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: gluten

          Składniki:  karkówka-109 g, olej-0,5g, cebula- 0,3g, mąka pszenna-0,2g

          Surówkimizeria-100 g

          Alergeny: mleko

          Składniki : ogórek zielony -90 g, śmietana18% -4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g, cukier -1g

          Napój: kompot truskawkowy -220 ml

          Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g

                                               30.05.2025   Piątek

          Zupy:  krem z marchwi - 250 g, grzanki - 20 g

          Alergeny: mleko, seler, gluten

          Składniki: wywar z kości i warzyw -120 ml, marchew-  58 g, ziemniaki – 45  g, pietruszka -10g, seler-6 g, por -5 g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g ,natka pietruszki – 1 g

          II Danie rybne: Filet rybny w cieście- 110g, ziemniaki-250 g

          Alergeny: jaja, mleko, ryba, gluten

          Składniki: filet z miruny-100g, mąka pszenna -5 g, jaja-2 g, olej -3g

          Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g

          Alergeny: gorczyca

          Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,

          musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g

          Napój: Kisiel wieloowocowy-220 ml

          Składniki : woda -183 ml, mieszanka kompotowa – 30 g,  miód pszczeli- 4 g, mąka ziemniaczana – 2 g, cukier – 1g

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

    • Kontakt

      • Zespół Szkół Sportowych w Ełku, ul. Suwalska 15
      • 87 732 63 70
      • Suwalska 15

        19-300 Ełk
        Poland
      • Godziny pracy szkoły 7-20
      • NIP: 8481553112
      • REGON: 790371285
      • Strona archiwalna: www.archiwalna.zss.elk.pl/news.php
  • Galeria zdjęć

    • brak danych
  • liczba odwiedzin: 42453