25.04.2024 Czwartek
Zupa : barszcz czerwony - 250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw – 110 g, ziemniaki- 50 g, burak- 40g, marchew-25 g, pietruszka-10g, seler-5g, śmietana 18% -4g, por-3g, ocet winny- 2g, pietruszka natka lub koper- 1g
II danie: panierowany filet kurczęcy-120g, ziemniaki-250g
Alergeny: gluten, jajo
Składniki: filet kurczęcy-95g, jaja-8 g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-5g, olej-5g
Surówka : marchew z groszkiem 100g
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: marchew-66g, groszek zielony- 26g, masło -3g, mąka pszenna-3g, sól -1 g,
Napój: woda z cytryną – 220 ml
Składniki : woda – 200ml, cytryna - 20g
26.04.2024 Piątek
Zupy: fasolowa -250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -130 g, ziemniaki- 50g, fasola drobna -26 g, marchew- 20g, pietruszka- 11g, seler- 7g, por-4g, sól -1g, czosnek- 0,5g, pietruszka natka -0,5g
II Danie rybne: Filet rybny w cieście- 110g, ziemniaki-250 g
Alergeny: jaja, mleko, ryba, gluten
Składniki: filet z miruny-100g, mąka pszenna -5 g, jaja-2 g, olej -3g
Surówki: z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą -100 g
Składniki : kapusta pekińska -90g, fasolka czerwona -5g, olej -2g, pietruszka natka -1g
sól -1 g, cukier -1g
Napój: kisiel jabłkowo- cytrynowy 220 ml
Składniki: woda -195 ml, jabłko-9 g, cytryna- 9 g, miód pszczeli – 4g, mąka ziemniaczana-2g, cukier -1 g
29.04.2024 Poniedziałek
Zupa: żurek z jajkiem i chrzanem-250 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, seler, jajko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-120g, marchew-25g, pietruszka-10 g, seler-07g, por-5g, mąka pszenna-07 g, śmietana 18%-15 g, jaja-15g, chrzan-01g, natka pietruszki-03g
II danie: potrawka z kurczaka-150 g, ryż - 60 g
Alergeny: seler, mleko, gluten
Składniki: kurczak- 90g, marchew-25g, śmietana 18% -10g, pietruszka- 8 g, seler- 6 g, por-5 g, groszek zielony – 5 g, masło-0,5g, mąka pszenna-0,5g
Surówki: ogórek małosolny – 90g
Alergeny: gorczyca
Składniki : ogórek małosolny -90g
Napój: woda z cytryną – 220 ml
Składniki : woda – 200ml, cytryna - 20g
30.04.2024 Wtorek
Zupy: jarzynowa -250 g , pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Składniki : wywar z kości i warzyw -126 g, ziemniaki -50g, mieszanka warzywna 7-skl. -23g marchew- 20g, groszek zielony -10g, pietruszka- 9g, seler- 6g, śmietana 18% -4 g, sól -1g, natka pietruszki-0,5g, koper zielony -0,5g
II danie: gulasz z serc-180g, kasza jęczmienna-50g, makaron -70g
Alergeny: seler, gluten , gorczyca, mleko
Składniki: serca wp-90g, marchew-30g, pietruszka-18g, seler-15g, kapusta biała -10g, groszek zielony- 9g, cebula-7g, mąka pszenna-0,5g, olej-0,5g
Surówki: z rzepy białej -100 g
Alergeny: mleko
Składniki: rzepa biała-90g, Jabłko- 4g, śmietana 12% - 2g, majonez-2g , cukier -1g, sól -1g
Napój: Kompot z porzeczki czarnej- 220 ml
Składniki : woda- 195 ml, porzeczka czarna-20g, miód pszczeli -4g, cukier - 1g
06.05.2024 Poniedziałek
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: pieczone udko kurczęce-150g, ziemniaki-250g
Składniki: udko kurczęce-145g, olej - 5g
Surówki: sałata lodowa z kukurydzą i koprem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : sałata lodowa- 76 g, kukurydza -10g, koper-5g, olej-3g, musztarda -2g, miód pszczeli –
2g, cukier -1g, sól -1g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
07.05.2024 Wtorek
Zupy: krem z pora -250 g, groszek ptysiowy - 21g
Alergeny: seler, mleko, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw -120 g, ziemniaki – 50 g, por -50 g, marchew -10g, pietruszka – 8 g, seler - 5 g, śmietana 18% - 4 g, pietruszka natka – 1g, sól -1g, cukier -1g
II danie: placki ziemniaczane- 440 g, sos pieczarkowy- 20g
Alergeny: jaja, gluten, mleko
Składniki: ziemniaki-300g, jaja-40g, olej-40g, cebula-20g, mąka pszenna-20g, mleko-20g
Składniki: pieczarka- 16g, cebula-2 g, śmietana -2 g
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
Podwieczorek: banan
08.05.2024 Środa
Zupy : botwina -250 g, pieczywo mieszane -21g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, botwina -50 g, ziemniaki- 40g, marchew-20g, pietruszka -8g, seler -6g, por -5g, śmietana 18% -4 g, koper zielony- 3 g, ocet winny -2 g, cukier -1 g, sól -1g
II danie: makaron z mięsem mielonym i warzywami- 230 g
Alergeny: seler, gluten, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, makaron- 70 g ,marchew-30g, pietruszka- 15g, seler-12g, cebula- 8 g, koncentrat pomidorowy - 3g, olej-1 g, mąka pszenna-1 g
Surówki: Ogórek zielony z cebulą- 100g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -92- g, cebula-5g, cukier -1g, sól -1g,
ocet winny -1g
Napój: Woda mineralna-500 ml
09.05.2024 Czwartek
Zupa : mleczna z zacierką-250 ml
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: mleko-220 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
II danie : kotlet schabowy panierowany-120 g, ziemniaki- 250 g
Alergeny: jaja, gluten
Składniki: schab wp bez kości-95g, bułka tarta-7g, mąka pszenna-7 g,jaja-7g, olej-4g
Surówka: z marchwi i jabłka-100 g
Alergeny: mleko, gorczyca
Składniki: marchew-75 g, jabłko-10g, śmietana 18% - 8 g, musztarda -5g,
cukier-1g, sól -1g
Napój : Kompot aroniowo- porzeczkowy 220 ml
Składniki : woda- 195g , porzeczka 10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
10.05.2024 Piątek
Zupa: pomidorowa z makaronem 250 ml
Alergeny: mleko, seler
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-05g, por-05g, konc. pomidorowy-15g, śmietana 18%- 120g, makaron-30g, koper lub natka pietruszki-03g.
II danie: filet z miruny pieczony w sosie chrzanowo- śmietanowym-120g, ziemniaki - 250 g
Alergeny: ryba, mleko
Składniki: filet z miruny-100g, mąka pszenna- 7g, chrzan-7g, śmietana 18% -4g, olej -2 g
Surówki: kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta kiszona -70 g, marchew -8 g, cebula -8 g, jabłko-8 g,
musztarda –olej 3g,olej -2 g, cukier-1 g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1g
13.05.2024 Poniedziałek
Zupy: kalafiorowa - 250 g, pieczywo mieszane - 21g
Alergeny: seler, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, kalafior-50g, ziemniaki- 45 g, marchew-20g, pietruszka- 9 g, seler-5g, por-5g, śmietana 18% - 4 g, sól -1g, pietruszka natka- 1 g
II danie: lazania- 260g
Alergeny: gluten, mleko, gorczyca
Składniki: łopatka wp-90g, makaron-70g, ser żółty -40g, śmietana 18% -30g, cebula-15 g, olej-12g, koncentrat pomidorowy-2g, mąka pszenna-1 g
Alergeny: gorczyca
Składniki :małosolny-90g
Napój: Kompot z porzeczki czerwonej- 220 ml
Składniki : woda- 195 ml, porzeczka czerwona-20g, miód pszczeli -4g, cukier -1g
14.05.2024 Wtorek
Zupy: krem z dyni 250 g , grzanki - 20g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, dynia – 50 g, ziemniaki -40g, marchew -20g, pietruszka -12 g, seler- 7g, por -4 g, śmietana 18% - 4 ml, sól – 1g, cukier -1g, pietruszka natka – 0,5 g, koper zielony -0,5g
II danie: żeberka pieczone w miodzie i musztardzie- 140g,kasza gryczana -250g
Alergeny: gorczyca, gluten
Składniki: żeberko paski-125 g, olej- 5g, mąka pszenna- 4g, musztarda-3g, miód pszczeli-3g
Surówki: Kapusta zasmażana II- 100 g
Alergeny: gluten
Składniki : Kapusta kiszona-36 g, kapusta biała-50g, marchew-5g, cebula-3 g, olej-3 g,
mąka pszenna-1g, cukier -1 g, sól -1g
Napój: Kisiel śliwkowy -220 ml
Składniki : woda- 192 ml, śliwka -21g, miód pszczeli -4g, mąka ziemniaczana- 2g,cukier -1 g
15.05.2024 Środa
Zupy: pieczarkowa - 300 ml, pieczywo mieszane -20 g
Alergeny: mleko, gluten, seler
Składniki: wywar z kości i warzyw - 127 ml, ziemniaki - 83 g, pieczarka 40 g, marchew - 16g, pietruszka- 10g, śmietana 18% -8g, seler - 5g, por -5g, pieczarka -50g, kasza jęczmienna-0,16 g, pietruszka natka -03g
II danie: Kotlety z jaj- 251 g, sos musztardowy-30g
Alergeny: jaja, mleko, gluten
Składniki: jaja- 180 g, bułka czerstwa-30g, mleko- 20g, bułka tarta - 10g, cebula-10g masło- 0,4g, mąka ziemniaczana-0,3g, olej-0,15g, pietruszka natka-0,15g
Sos musztardowy: mąka -1 g, musztarda -1 g, woda 1- g
Surówki: z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą -100 g
Alergeny: gorczyca
Składniki : kapusta czerwona -83 g, jabłko-5g, cebula- 4g, olej -3 g, musztarda -2g,
ocet winny -1 g, cukier -1 g, sól -1 g
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml
Alergeny: mleko, gluten
17.05.2024 Piątek
Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej-250 g, pieczywo mieszane-21 g
Alergeny: seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, kapusta kiszona- 57 g, ziemniaki- 45 g, marchew-15 g, pietruszka-8 g, cebula-7 g, seler-6g, cukier -1g, pietruszka natka-0,5 g, sól -0,5g.
II danie rybne: Paluszki rybne- 100g, ziemniaki -250g
Alergeny : ryba, jaja, gluten
Składniki: filet z białej ryby-65g, panierka-35g( mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, sól, papryka czerwona mielona, kurkuma)
Surówki: z rzepy białej -100 g
Alergeny: mleko
Składniki: rzepa biała-90g, Jabłko- 4g, śmietana 12% - 2g, majonez-2g , cukier -1g, sól -1g
Napój: Kisiel truskawkowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, truskawka- 20g, miód pszczeli - 3g, mąka ziemnaiczana-1g, cukier – 1g
20.05.2024 Poniedziałek
Zupa : ogórkowa- 250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki- 120g, marchew-25g, pietruszka-10g, seler-5g, por-1g, ogórek kiszony-36g, śmietana 18% -10 ml
II danie: Zapiekanka gyros z ryżem -270 g
Alergeny: mleko
Składniki: filet kurczęcy-90 g, ryż-60g, kukurydza -20g, cebula-20g, ser żółty-20 g, ogórek konserwowy -20 g, papryka czerwona-20 g, majonez-10 g, jogurt grecki -10 g, ketchup-10g
Surówki: ogórek konserwowy – 90g
Alergeny: gorczyca
Składniki : ogórek konserwowy -90g
Napoje: kompot z jabłek-220 ml
Składniki : woda- 195ml, jabłka-20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
21.05.2024 Wtorek
Zupa: barszcz ukraiński - 250 g, pieczywo mieszane -21 g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 ml, ziemniaki -50g, burak- 26 g, marchew-15g, fasola drobna- 12g, kapusta biała-12 g, pietruszka- 8 g, seler- 5 g, por-4g, śmietana 18% -4g, pietruszka natka- 1 g, ocet winny -1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: Pulpety z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym -120 g, kasza -50 g
Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler
Składniki: mięso drobiowe-87g, bułka świeża- 5g, jaja- 6g, cebula-4g, mąka pszenna- 4g
marchew-4g, pietruszka-3g, seler-2g,koncentrat pomidorowy -2g, śmietana 18% - 2 g, olej- 1g
Surówki: z selera i jabłka -100 g
Alergeny: mleko, gorczyca, seler
Składniki : seler-90 g, jabłko- 8 g, śmietana18% -4 g, majonez- 2g, sól -1g, cukier -1g
Napój: Herbata owocowa- 220 ml
Składniki: 210 ml- woda, herbata – 6g, miód pszczeli- 3 g , cukier – 1 g
22.05.2024 Środa
Zupa: szczawiowa z jajkiem -250 ml, pieczywo mieszane-20 g
Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw-180 ml, ziemniaki-80g, szczaw konserwowy 40g, marchew-20g, pietruszka-10g, seler-10g, por-05g, śmietana 18% -25g, jaja-5g, koper zielony-05g
II danie: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem-330g
Alergeny: mleko
Składniki: jabłko-214 g, ryż-70g, śmietana 18% - 24g, twaróg półtłusty- 16 g , miód pszczeli- 4g, cukier – 1 gcynamon-1g,
Napój: Kakao z mlekiem – 220 ml
Składniki : mleko – 215 ml, miód pszczeli – 3,5 g, cukier – 1 g, kakao – 0,5 g
23.05.2024 Czwartek
Zupy: rosół drobiowy z makaronem -250 ml
Alergeny: seler , jaja, gluten
Składniki: wywar z kości i warzyw -180 ml ,makaron -40 g. marchew -30g, pietruszka – g, seler -7 g, por -4g,pietruszka natka – 3g
II danie: panierowane udko kurczęce -150g, ziemniaki-250g
Alergeny: gluten
Składniki: udko kurczęce- 140g, mąka pszenna- 6g, olej-4 g
Surówki: pomidory w śmietanie -100 g
Alergeny: mleko
Składniki : pomidor -86 g, cebula – 8g, śmietana 18% -4g, sól -1g, cukier -1g
Napój: woda z cytryną – 220 ml
Składniki : woda – 200ml, cytryna - 20g
24.05.2024 Piątek
Zupy: krem z zielonego groszku -250 g, grzanki - 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -110 g, groszek zielony- 50 g, ziemniaki- 45 g,
marchew- 18 g, seler- 10 g, pietruszka-7 g, śmietana 18% - 4g, por- 3 g, sól -1g, cukier -1g, pietruszka natka -0,5 g, koper zielony -0,5 g
II Danie rybne: ryba smażona panierowana-110g, ziemniaki -250 g
Alergeny: gluten, jaja, ryba
Składniki: filet z miruny -100 g, mąka pszenna -2g, bułka tarta-3g, jaja -3g,
olej-2g
Surówki: biała kapusta z chrzanem-100 g
Alergeny: gorczyca, mleko
Składniki : kapusta biała -85g, marchew- 6 g, jogurt , śmietana lub olej -4 g, chrzan -3g, - cukier 1 g, sól -1 g
Kisiel z jabłek 220- ml
Składniki : woda- 193 g, jabłko – 20g, miód pszczeli-4 g, mąka ziemniaczana-2 g, cukier- 1 g
27.05.2024 Poniedziałek
Zupy: brokułowa -250 g, pieczywo mieszane- 21 g
Alergeny: seler, gluten, mleko
Składniki : wywar z kości i warzyw -118g, brokuł – 50g, ziemniaki- 40g, marchew - 16 g, pietruszka- 8g, seler- 6g, por-5g, śmietana 18 % -4 g, pietruszka natka- 1g, cukier -1g, sól -1g
II danie: kiełbasa pieczona z cebulą-115 g, ziemniaki-250 g
Alergeny: gorczyca
Składniki: kiełbasa-100g, cebula-13g, ketchup-2g
Surówki: mizeria-100 g
Alergeny: mleko
Składniki : ogórek zielony -90 g, śmietan a18% -4 g, cebula -3g, koperek -1 g, sól -1g,cukier -1g
Napój : Kompot aroniowo- cytrynowy220 ml
Składniki : woda- 195g , cytryna- 10g, aronia-10 g, miód pszczeli -4 g, cukier-1 g
28.05.2024 Wtorek
Zupa : mleczna z zacierką-250 ml
Alergeny: mleko, gluten
Składniki: mleko-220 ml, zacierka babuni-25g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
II danie: kotlet mielony wieprzowy -100 g, ziemniaki-250g
Alergeny: jajko, gluten
Składniki: łopatka wp-75g, olej- 6 ml, bułka świeża-6g, jajo-6g, cebula-5g, bułka tarta -2g
Surówki: sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulą -100 g
Składniki : burak - 80g, jabłko-10g, cebula -4g, olej-3 g, ocet winny -1 g, cukier -1 g, sól -1 g
Napój: Kawa Inka z mlekiem -220 ml
Alergeny: mleko, gluten
29.05.2024 Środa
Zupy : botwina -250 g, pieczywo mieszane -21g
Alergeny: mleko, seler, gluten
Składniki : wywar z kości i warzyw- 110 g, botwina -50 g, ziemniaki- 40g, marchew-20g, pietruszka -8g, seler -6g, por -5g, śmietana 18% -4 g, koper zielony- 3 g, ocet winny -2 g, cukier -1 g, sól -1g
II danie :pieczeń wieprzowa-110g w sosie pomidorowym, kasza-50g
Alergeny: gluten
Składniki: karkówka- 100 g, olej-3g, cebula- 3g, mąka pszenna- 2g, koncentrat pomidorowy-2 g
Surówka : sałata ze szczypiorem w śmietanie-100g
Alergeny: mleko
Składniki : sałata -82 g, szczypior-10g, śmietana 18% -5g, ocet winny -1 g, cukier -1g, sól -1g
Napój: kompot wieloowocowy -220 ml
Składniki : woda 195 ml, mieszanka kompotowa 20g, miód pszczeli -4g, cukier – 1g
31.05.2024 Piątek
Ze względu na niewielką ilość żywionych stołówka nie pracuje.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor
Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.
Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus.